'MEDAŞ verdiği sözü tutmuyor'

'MEDAŞ verdiği sözü tutmuyor'

Basınla tanışma toplantısı düzenleyen AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, konuşmasında MEDAŞ'la ilgili eleştirilere cevap verdi

Basınla tanışma toplantısı düzenleyen AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, konuşmasında MEDAŞ'la ilgili eleştirilere cevap verdi. MEDAŞ'la ilgili sorunların devam ettiğini belirten Arat, “Verdikleri sözleri henüz tutmadılar. Sorunların çözümüne yönelik çok ciddi çalışmalarımız olacak” dedi

27 Aralık 2014'te gerçekleştirilen 5. Olağan AK Parti Konya İl Kongresi'nde İl Başkanlığı'na seçilen Musa Arat ve yönetim kurulu üyeleri basın mensuplarıyla Dedeman Otel'de bir araya geldi. Basınla ilişkileri geliştirmek adına tanışma toplantısı düzenlediklerini kaydeden Başkan Musa Arat, bu süreç boyunca Konya'ya katkı sağlayacaklarını söyledi. Birlik ve beraberlik içeresinde Konya'ya hizmet edeceklerinin altını çizen Arat, “Önümüzde Haziran seçimleri var. Uzun vadede ise 3 yıllık bir çalışmamız olacak. Basın mensuplarıyla sık sık bir araya gelerek çalışmalarımızı şekillendireceğiz. Haziran seçimlerinde ise Başbakanımızın gölgesinde çalışacağız. Herhangi bir siyasi bir ayrım yapmadan kapı kapı dolaşacağız. Çünkü Başbakanımız bu şehrin bağrından çıkmıştır. Yük olan değil, yük alan olacağız” dedi.

İŞİN ALTINDAN KALKMAYA ÇALIŞACAĞIZ

Türkiye’nin içerisindeki yeni Konya’nın siyasi anlamda şekillenmesine katkıda bulunacaklarını kaydeden arat, “Biliyoruz ki bulunduğumuz noktalar imtihan noktaları. Bunu inanarak söylüyoruz. Burası Konya’ya ve Konyalıya hizmet noktasıdır. Biz de inşallah dualarla elimizden geldiğince ben ve 50 kişilik yönetim kurulumuz bu işin altından kalkmaya çalışacağız. 4 seçimi beraber geçirdiğimiz arkadaşlarımızla birlikte daima Konya’da çıta yükselerek devam etti. Alnımızın akıyla bu 4 seçimi tamamladık. Yük olmadık, yük aldık. Tevazu ile çok çalışarak, ekip ruhuyla 27 Aralık’ta emanet bize teslim edildi. Ben geçmişteki arkadaşlarımla birlikte çalışmaktan dolayı büyük gurur ve onur duyuyorum. Bize çok güzel bir teşkilat bıraktılar” diye konuştu.

İYİ NİYETLİ DEĞİLLER

MEDAŞ'ı 5 yıldır takıp ettiklerini ve çözüm bulmakta zorlandıklarını söyleyen Arat, “MEDAŞ'ın parasında gözümüz yok ama 2 yıl önce Enerji Bakanı'mızın katılımıyla toplantı yapıldı. Fakat, o zaman verdikleri sözler tutulmadı. Geçen hafta MEDAŞ'ın genel müdürü ve genel müdür yardımcısıyla görüştük. Gerekli uyarıları yaptık. İyi niyet konusunda bizi şüpheye düşürüyorlar. Güneş enerjisi ile ilgili sıkıntılar var. Konya dışından kendilerine yakın olan kişileri tashih edildiğine yönelik takibimiz var. Geçen ay ki yıkılan direklerin henüz ihalesi bile yapılmadı.

Sanayi, konut ve tarımsal üretim abonelerinin abonelik başlangıcında MEDAŞ'ın verdiği zorluklar söz konusuyken, diktikleri direklerde standarta uymuyorlar. MEDAŞ'la ilgili çok ciddi sıkıntı var. Binden fazla abonenin elektrik borcu olmamasına rağmen elektriklerini kestiler. Sayaçların dışarıya çıkarmamalarını bahane ettiler. Hizmet üretmekten ziyade farklı çalışmaların yapıldığını gördük. Sıkıntıları çözüme kavuşturmak istiyoruz. Gerekirse 7 ili teşkilatlandıracağız” ifadelerini kullandı.

Toplantının ardından Başkan Arat ve yönetim kurulu üyeleri toplu şekilde fotoğrof çektirdi.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum