MEDAŞ mağduriyeti

MEDAŞ mağduriyeti

MEDAŞ'ın bilgilendirme ve yaşanan sorunların değerlendirilmesi toplantısına katılan tarımsal sulama yapan çiftçiler, MEDAŞ'ın uygulamaları nedeniyle mağdur olduklarını belirterek, sorunlarının çözümün

Meram Elektrik Dağıtım A.Ş. (MEDAŞ) Konya Ticaret Odası Konferans Salonu'nda Konya sınırları içerisinde faaliyet gösteren tarımsal sulama yapan müşterilerinin katılımıyla Bilgilendirme ve Yaşanan Sorunların değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya MEDAŞ Genel Müdürü Önder Kazazoğlu, DSİ yetkilileri, Konya sınırları içinde faaliyet gösteren kooperatif başkanları ve tarımsal sulama müşterileri katıldı. Toplantıda; tarımsal sulama konusundaki genel bilgiler, MEDAŞ yaptırımları, karşılaşılan sorunlar, önemli hususlar, MEDAŞ'ın yapacakları ve DSİ ile ilgili konular değerlendirildi. Toplantıya katılan çiftçiler, MEDAŞ Genel Müdürü Önder Kazazoğlu'na şikayetlerini ileterek, elektrik dağıtımı ve uygulamalarla ilgili yaşadıkları sorunu anlattılar. Elektrik ücretlerini alan MEDAŞ'ın tüm trafoların bakımını yapması gerektiğini belirten çiftçiler, "MEDAŞ bizden elektrik parasını tam zamanında alıyor. Ancak trafoların bakımına geldiğinde bize ait olan trafolarla ilgilenmiyor. Bu zamana kadar devlet bizim trafolarımızın da bakımını yapıyordu. Ayrıca Türk Telekom'da özelleşmesine rağmen şirket vatandaşlara hiç bir şekilde bakım uygulamasını yüklemiyor. MEDAŞ'ın da bu konuda tüm trafoların bakımını yapması gerekiyor" dedi.
'ELEKTRİK BORCUNU ÖDEMEYENLERİN ÜCRETİ BİZDEN ALINIYOR'
Kaçak elektrik kullanan insanların bedelini kendileri ödemek zorunda olmadığını da dile getiren çiftçiler, "Doğu şehirlerinde birçok çiftçi sulama yoluyla kullandığı elektrik ücretini ödemiyor. O kişilerin parasını biz ödüyoruz. Biz buna mecbur değiliz. Sürekli yönetmeliğe göre çalıştığınızı belirtiyorsunuz. Yönetmelik elektrik borcunu ödemeyen vatandaşın parasını başkası mı ödeyecek diyor? Bizlerden her türlü para alınıyor. Niye Doğu'da elektrik masrafını ödemeyenden parası alınamıyor? Kanunlar bizi mağdur etmek için olmamalı. MEDAŞ'ın uygulamaları nedeniyle biz mağdur oluyoruz. Tüm her şey üstümüze yıkılmış durumda" diye konuştu. Çiftçiler ayrıca, MEDAŞ'ın trafo ve sayaçları zorla dışarıya aldırmasının hırsızlara davetiye çıkardığını belirterek, bu uygulama nedeniyle de mağdur olduklarını dile getirdi.
MEDAŞ KANUN ÇERÇEVESİNDE HİZMET VERİYOR
MEDAŞ'ın kendi kafasına göre uygulama yapmadığını belirterek sözlerine başlayan MEDAŞ Genel Müdürü Önder Kazazoğlu ise, kendilerinin kanunda belirlenen çerçevede hizmet verdiklerini söyledi. 11 bin MEDAŞ'ın trafosu bulunurken tarımsal sulamada 28 bin trafonun bulunduğunu aktaran Önder Kazazoğlu, "Bu trafoların kesinlikle belirli aralıklarla bakımı yapılması gerekiyor. Biz bize ait olan trafoların bakımını yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Biz çiftçilere ait olan trafoların bakımını yapmak zorunda değiliz. Elektrik dağıtımı özelleştirilmeden önce keyfi uygulamalar veya politik nedenlerle yapılan hizmetleri bizim yapmamız beklenmemeli. Bizim yapmamız gereken uygulamaları yapıyoruz. Kanunda olmasına rağmen yapmadığımız bir durum varsa biz cezasını vermeye razıyız" ifadelerini kullandı.
BAKIMSIZ TRAFOLAR KALİTELİ ELEKTRİK VERİLMESİNE ENGEL
Trafoların bakımı yapılmadığı için kaliteli elektrik verilemediğini de vurgulayan Önder Kazazoğlu, "Biz her vatandaşımızı mutlu etmek için çalışıyoruz. Tarımsal sulamanın yapıldığı dönemde şehirde elektrik dağıtımında sorun yaşanıyor. Bunun sebebi bakımsız trafolardır. Elektrik kesintilerinin en aza indirilmesi için 2011 yılı içinde 25 milyon liralık yatırım yaptık. Bu yıl içinde de 130 milyonluk yatırım yapacağız. Ancak sadece bizim yapacağımız yatırımlar sorunu çözmez. Trafo sahipleri de düzenli bakım yapması gerekiyor. Biz tarımsal sulamada çiftçiler yaşadığı sorunu çözmeye çalışıyoruz. Bu anlamda kitap hazırladık. Eğitim faaliyetleri düzenledik" dedi.
MUSTAFA AKÇA
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.