Meclis'ten okullara 2 bin forma

Meclis'ten okullara 2 bin forma

Konya İl Genel Meclisi, Mart ayı gündeminde komisyon raporlarını görüşmeye devam etti

 

Konya İl Genel Meclisi, Mart ayı gündeminde komisyon raporlarını görüşmeye devam etti. Toplantıda, merkez ve taşrada bulunan ilköğretim okullarındaki öğrencilere 2 bin forma dağıtılacağı bildirildi. İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi başkanlığında 3. birleşimini açan Meclis, çalışmalarına Meclis 1. Başkan Vekili Ahmet Ünal ile devam etti.  Turizm Komisyonu, Basın ve Halkla İlişkiler Komisyonu, Acil Afet Durum Komisyonu, Altyapı Yatırımları Komisyonu ile Gençlik ve Spor Komisyonunun raporlarının okunduğu birleşimde, spor yatırımları öne çıktı.
Ahırlı, Akören, Bozkır, Çumra, Halkapınar, Karapınar ve Sarayönü ilçelerinde 5 gün boyunca yaptıkları incelemelerden oluşan raporları okuyan Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı İbrahim Gün, İl Özel İdarenin 2012 bütçesi spor malzemeleri alımı tertibinden ilk ve orta öğretim okullarındaki öğrencilere forma yaptırmayı uygun gördüklerini dile getirdi.
Öğrencilerin spor yapmaya teşvik edilmesi amacıyla dağıtılacak yaklaşık 2 bin adet forma için 47 bin lira aktarıldığını kaydeden Gün, 2012 bütçesinden spor yatırımlarına ayrılan payın yılı içinde harcanarak, spora desteklerin devam edeceğini bildirdi.
Komisyonunun futbol, basketbol ve voleybol sahaları, spor sahalarına tel örgü, soyunma odaları bakım ve onarımı, kapalı spor salonu yapımı, kapalı tribün, soyunma odası, hakem odası ve duş odalarının yapılması teklif edilen raporlar, Meclis üyelerinin müzakeresine açıldı ve kabul edildi. Formaların Nisan ayı içinde okullara dağıtılması planlanıyor.

AA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.