Meclis’ten Amerika’ya kınama

Meclis’ten Amerika’ya kınama

İl Genel Meclisi’nin şubat ayı 2. oturumu Meclis Başkanı Ali Selvi’nin başkanlığında gerçekleştirildi

Toplantıda gündem konuları arasında yer alan Proje Komisyonu, Turizm Komisyonu ve Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu raporlarının sunumu gerçekleştirildi. Gündem dışı söz alan Ilgın İl Genel Meclisi Üyesi Faruk Koç, Mavi Marmara saldırısına yönelik hazırlanan raporun doğru olduğunu savunan Amerika Dışişleri Bakanı’nı kınadı.
Amerika Dışişleri Bakanı’nın Mavi Marmara Gemisi’ne İsrail askerleri tarafından açık sularda yapılan saldırıyı doğru ve yasal bulmasının kabul edilemez bir durum olduğunu söyleyen Faruk Koç, “Biz, Kudüs ve Filistin’in tam bağımsızlığını savunuyor ve destekliyoruz. Hazırlanan bu raporun yeniden gözden geçirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Tüm dünya ülkeleri mazlumların yanında zalimlerin karşısında yer alırsa hak, sahibine teslim edilmiş olacaktır. Amerika’nın bu durumunu nefretle kınıyor, hadiseyle alakası olmayan bu tek taraflı raporun yeniden gözden geçirilmesini temenni ediyoruz” diye konuştu.
İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi de meclis olarak Amerika’nın bu tavrını kınadıklarını belirterek, “Konuyla ilgili Başbakan Erdoğan, Dışişleri Bakanı Davutoğlu ve diğer bakanlar ile TBMM’de net tavrını ortaya koymuş ve bu raporu kabul etmemiştir. Temennimiz buradaki insanlık suçunun bitmesi, Filistin’in tam bağımsızlığının sağlanmasıdır” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından gündem maddelerine geçildi. İl Genel Meclisi’nin 10.12.2010 tarih ve 826 sayılı kararı gereğince İl Özel İdaresi’nin köylere hizmet amacıyla 2010 yılında tahsis edilen, gerek İl Özel İdaresince doğrudan, gerek ilçe özel idareleri ve gerekse köylere hizmet götürme birlikleri aracılığı ile yapılan hizmetlerin tespit ve değerlendirilmesine ilişkin Akşehir, Yunak ve Çeltik ilçelerine ait Proje Değerlendirme Komisyonu bilgilendirme raporu sunuldu. Ardından Turizm ve Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu raporları sunularak karara bağlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.