Meclis'te Milletvekilleri Grip Aşısı Oldu

Meclis'te Milletvekilleri Grip Aşısı Oldu

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Sağlık Merkezi, milletvekilleri için grip aşısı kampanyası başlattı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Sağlık Merkezi, milletvekilleri için grip aşısı kampanyası başlattı. Kampanyayla vekillerin gripten korunması hedefleniyor.

    TBMM Sağlık Merkezi, "Grip Aramızda Dikkat Edelim! Yayılmasın. Aşı İle Korunalım" sloganıyla Meclis'te grip aşısı kampanyası düzenledi. Kampanya kapsamında milletvekillerine grip aşısı yapılıyor. Son 2 aydır kendilerine yoğun şekilde grip vakalarının geldiğini ve sayıca bu artış üzerine kampanya yaptıklarını dile getiren TBMM Sağlık Merkezi Başhekim Yardımcısı Bünyamin Topaloğlu, TBMM'de ilk kez 2008 yılında benzer bir kampanya yapıldığını hatırlattı.

    Özellikle milletvekillerinin zaman zaman 500-600 kişiyle tokalaşmak durumunda kaldıklarından risk altında olduklarını belirten Topaloğlu, "Bir vekilin grip maliyeti bu durumda 5 aşıya bedel oluyor. Bu nedenle senede bir kez grip aşısı yapılmasını tavsiye ediyoruz." dedi.

    Grip aşısı için gelen AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Yıldırım Ramazanoğlu ise gripten korunmak için aşının son derece faydası olduğunu vurguladı. "Her türlü aşı aslında çapraz bağışıklık dediğimiz başka hastalıklara karşı bağışıklık sisteminde güçlendirme yaratıyor." diyen Ramazanoğlu, "Bu bakımdan grip aşısı olmakla sadece gribe karşı değil, vücuttaki tüm bağışıklık sistemini uyardığı için başka hastalıklar için de ilave bağışıklık kazandırıyor. Böyle bir çalışma yapılması nedeniyle TBMM'ye teşekkür ediyorum." diye konuştu.

    TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu grip aşısı yaptırmadı. Basın mensuplarının aşı yaptırması ısrarı karşısında ise Kuzu, "Biz köylü çocuğuyuz, evvelden aşılıyız. Bizde toprak aşısı var evvel Allah. Grip çok nadir olurum, aşılık bir durum yok. Belli yaştan sonra tabi yapılır ama ben bugüne göre konuşuyorum 95-96 yaşında ne olur bilemem." ifadelerini kullandı.

    Eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, "Aşı olmakta fayda var, herkese tavsiye ediyorum. Zamanlamasını iyi yapmak lazım. Her sene yaptırıyorum." şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.