Meclisi, 'Karar Ve Toplantı Yeter Sayısı' Çalıştırmıyor

Meclisi, 'Karar Ve Toplantı Yeter Sayısı' Çalıştırmıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, geçen haftadan bu yana 'karar yeter sayısı' bulunamadığı için çalışamıyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, geçen haftadan bu yana 'karar yeter sayısı' bulunamadığı için çalışamıyor. TBMM Başkanvekili Meral Akşener, 14 Kasım 2013 tarihindeki genel kurulda, 'karar yeter sayısı' bulunmadığı için birleşimi kapattı. Bu hafta da Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu, iki gündür 'karar yeter sayısı' ile 'toplantı yeter sayısı' olmadığı için birleşimi kapattı. Böylece Meclis'in çalışmaları yarım kaldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu başkanlığında saat 14.00'de toplandı. Mumcu'nun, 20 milletvekiline yerinden söz vermesi genel kurulda tartışmalara sebep oldu. Bu duruma itiraz eden AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Elitaş, Mumcu'nun İçtüzüğe aykırı işlem yaptığını savundu. Mumcu ise Elitaşa'a "Başkanlığı baskı altına alıyorsunuz" eleştirisini yöneltti.

Tartışmanın uzaması üzerine usul tartışması açıldı. Tartışmaların ardından BDP Grubunun, hak ihlaline uğrayan çocukların sorunlarının araştırılması önergesinin bugün gündeme alınmasına dair önerisi görüşüldü. Fakat BDP Grup önerisinin oylamasından önce istem üzerine yapılan iki yoklamada da toplantı yeter sayısı sağlanamadığından birleşim sona erdi.

Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu, dün de yapılan üçüncü oylamada da 'karar yeter sayısı' bulunamadığından saat 16.06'da kapanmıştı. Genel Kurul bugün ise saat 17.03'de 'toplantı yeter sayısı' bulunmadığı gerekçesiyle 'kapandı. Başkanvekili Mumcu, "Barış ve Demokrasi Partisi Grubu önerisinin oylamasından önce yapılan yoklamada toplantı yeter sayısı bulunamamıştı, yapılan ikinci yoklamada da toplantı yeter sayısı bulunamadığından, sözlü soru önergeleri ile alınan karar gereğince, kanun tasarı ve teklifleri ile komisyonlardan gelen diğer işleri sırasıyla görüşmek üzere 26 Kasım 2013 Salı günü saat 15.00'te toplanmak üzere birleşimi kapatıyorum." dedi.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.