Meclis Polisi Olası Saldırılara Karşı Eğitimden Geçiriliyor

Meclis Polisi Olası Saldırılara Karşı Eğitimden Geçiriliyor

TBMM’de görev yapan polisler, özel harekatçı polisler tarafından belirli periyodlarda olası terör ve münferit saldırılara karşı eğitimden geçiriliyor.

TBMM’de görev yapan polisler, özel harekatçı polisler tarafından belirli periyodlarda olası terör ve münferit saldırılara karşı eğitimden geçiriliyor. Eğitim programı hakkında bilgi veren TBMM Koruma Daire Başkanı Mustafa Şentürk, acil ve ani durumlar için polislerin eğitildiğini söyledi.

TBMM Koruma Daire Başkanlığı Meclis polisini eğitimden geçiriyor. Olası terör saldırılarına karşı Meclis polisi bundan sonra daha duyarlı olacak. Ani ve acil müdahale eğitimi olarak adlandırılan program kapsamında bütün polislere belirli zaman aralıklarında silahlı eğitim verilecek. Silahlı veya bombalı saldırı girişiminde bulunan şahısların nasıl etkisiz hale getirilebileceği yönünde polis ekipleri bilgilendiriliyor. Eğitim çalışması hakkında bilgi veren Koruma Daire Başkanı Mustafa Şentürk, “Burada değişik siyasi faaliyetlerde bulunan büyüklerimiz var, onları ziyarete gelen vatandaşlarımız var. Bizim buradaki görevimiz ziyarete gelen vatandaşları güvenli bir şekilde içeriye almak ve güvenli bir şekilde dışarıya çıkarmak. Burası günlük 5 bin ziyaretçi, grup toplantıları olduğu zaman 10 binin üzerine çıkan ziyaretçi sayısı var. Türkiye’nin değişik yerlerinden gelen o insanlarımızın burada görüşmelerinde veya ziyaretlerinde hem ziyaret ettiği kişileri hem de kendilerinin güvenliğini sağlamamız öncelikli görevimiz. Toplam 870 polisle biz hizmet veriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Polisin iç ve dış güvenliği sağladığını ifade eden Şentürk şöyle devam etti: “Burada iki yıl öncesine kadar iki ayrı kurum tarafından hizmet veriliyordu. Silahlı kuvvetlerimiz çıktıktan sonra tüm çevre emniyeti iç güvenlik dış güvenlik artık polisin sorumluluğunda. Bu nedenle biz de TBMM’deki güvenliği her zaman dinamik ve eğitimli tutmak durumundayız. Çünkü zaman zaman sizlerde rastlıyorsunuz, vatandaşların bazıları burada cinnet getirebiliyor. Bunalıma girebiliyor. Ağaca çıkıp kendilerine zarar verenler var. Zaman içinde Allah korusun ziyarete geldiği bir vekilimize zarar verme girişiminde bulunabilirler. Bu eğitim ani ve acil müdahale eğitimi. Herhangi bir olayda bir kişi en kısa sürede nasıl etkisiz hale getirilebilir. Eğer araçla içeriye bomba girecekse bu araç nasıl durdurulur. Bunun içindeki kişiler nasıl etkisiz hale getirilebilir. Burada silah kullanmak gerekiyorsa o silah nasıl kullanılır onun eğitimini veriyoruz.”
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.