Meclis Önündeki ‘bütçe’ Protestosuna Gazlı Müdahale: 10 Gözaltı

Meclis Önündeki ‘bütçe’ Protestosuna Gazlı Müdahale: 10 Gözaltı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Sağlık Bakanlığı bütçe görüşmelerini protesto için Meclis önünde oturma eylemi yapan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyelerine polis biber gazıyla...

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Sağlık Bakanlığı bütçe görüşmelerini protesto için Meclis önünde oturma eylemi yapan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyelerine polis biber gazıyla müdahale etti. Meclis önünden ayrılmakta direnen 10 eylemci gözaltına alınırken, gazdan etkilenen iki kişiye ambulansta müdahale edildi. Görüntü çeken sivil polis memuru da yanlışlıkla gözaltına alındı.

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda saat 10.00'dan itibaren Sağlık Bakanlığı’nın bütçe ve raporlarının görüşüldüğü sırada SES üyeleri de seslerini duyurabilmek için TBMM Dikmen Kapısı girişinde toplandı. ‘Sağlığa bütçe istiyoruz’, ‘Savaşa, TOMA’ya, biber gazına değil, emekçiye bütçe’ pankartı açtı. ‘Saraya değil sağlığa bütçe’ sloganları attı.

Yapılan basın açıklamasının ardından grup üyeleri Meclis önünde oturma eylemi başlattı. Emniyet güçleri grubu dağılmaları yönünde uyardı. Polisin anonslu uyarısına da tepki vermeyen SES üyelerini ekipler çembere aldı. Grup öncelikle kalkanla buradan süpürülmek istendi. Çevik Kuvvet ekipleri daha sonra gruba biber gazıyla müdahale etti. Emniyet güçleri ile eylemciler arasında zaman zaman arbede yaşandı. Çıkan olay sonrasında 10 eylemci gözaltına alındı. Gazdan etkilenen bazı eylemcilerin fenalık geçirdiği görüldü. Fenalık geçiren eylemcilere ambulansta müdahale edildi.

SİVİL POLİS MEMURU YANLIŞLIKLA GÖZALTINA ALINMAYA ÇALIŞILDI

Polise direnen diğer eylemciler de kalkanlar yardımıyla buradan uzaklaştırıldı. Arbede sırasında görüntü almaya çalışan görevli sivil polis memuru, arkadaşları tarafından gözaltına alınmaya çalışıldı. Polis memuru arkadaşlarının araya girmesiyle serbest bırakıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.