Meclis İnsan Hakları Komisyonu'nda Dershane Tartışması

Meclis İnsan Hakları Komisyonu'nda Dershane Tartışması

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu, Ayhan Sefer Üstün başkanlığında toplandı. Toplantının başında bugünkü sınavlara giren öğrenciler için "Allah zihin açıklığı versin.

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu, Ayhan Sefer Üstün başkanlığında toplandı. Toplantının başında bugünkü sınavlara giren öğrenciler için "Allah zihin açıklığı versin." temennisinde bulunuldu. Ardından ise dershanelerin kapatılma girişimi konusu tartışmaya açıldı.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, iktisatta temel bir ilke olduğunu, talebin arzı doğurduğunu belirterek, "Bir şeyde talep yoksa siz ne ürün üretirseniz üretin, hiçbir zaman karşısında talep olmayınca, müşteri olmayınca satış konusu yapılamaz. Dershaneler olayı da o. Netice itibariyle demek ki kaliteli bir eğitim okullarda verilmiş olsaydı dershanelere ihtiyaç olmazdı. Dershane talebi olduğu için o talep dershaneleri üretti. Dershaneler, öğrenciler o talebi üretmedi. Talep olmadan arz olmaz zaten." ifadelerini kullandı.

AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu da bir tarafta okullar, derslikler yapıldığını belirterek "Belki dediğiniz gibi üniversitelerde eğitimin öğretmenler açısından… Aslında öğretmenlik şöyle kazanç getirici bir şey meslek değil de özveriyle yapılan ve sevilen meslek… Eğitim yok dediniz ya." diye konuştu.

Bu sözler üzerine Tanal, "Öğretmen için dershane açılmadı. Öğrenci için. Okullarda eğitim yok, yok..." karşılığını verdi. Türkmenoğlu da "Onu anlatmaya çalışıyorum. Herkesin duyarlı olması lazım. Evlatlarımız için." şeklinde konuştu.

CHP'li Milletvekili Levent Gök ise "Gündem öncesi bir gündem." diye konuştu. Tanal "Sayın Başkan o kadar insan hakları ihlal edildi ki olağan hale geldi toplumda." ifadelerini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.