Meclis Başkanı Çiçek: Tutuklu Milletvekilleri Konusunda Çok Çaba Sarfettim

Meclis Başkanı Çiçek: Tutuklu Milletvekilleri Konusunda Çok Çaba Sarfettim

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, tutuklu milletvekilleri konusunda çok mesai harcadığını söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, tutuklu milletvekilleri konusunda çok mesai harcadığını söyledi. Çiçek, "Bu iş için çok çaba sarfettim. Gitmemem gereken yere bile gece kalkıp gitmişimdir." dedi.

TBMM Plan ve Bütçe görüşmeleri başladı. Soruları cevaplayan Meclis Başkanı Çiçek, uydu yayın sistemiyle ilgili yeni binada bunun mevcut olduğunu kaydetti. 14 Temmuz 2013 tarihinde binanın teslim edilmesi gerektiğini belirten Çiçek, 2012'de bitsin diye uğraştıklarını ama olmadığını kaydetti.

Şimdi geçici kabulün başladığını dile getiren Çiçek, diğer tarihlerin müteahhidin verdiği sözler olduğunu ifade etti. Binanın yarışma projesi olduğunu ve ona göre ihaleye çıkıldığını anlatan Çiçek, en kısa sürede bitmesi için uğraştığını ve herhangi bir yolsuzluk olmadığını vurguladı.

Tutanaklarda 'bilinmeyen dil' ifadesi kullanılmadığını dile getiren Çiçek, 'Türkçe dışında bir dil' ifadesinin kullanıldığını ve bunun Kürtçe'ye has olmadığını söyledi. Soru önergeleri konusunda bir düzenleme yapmak istediklerini belirten Çiçek, bunun için bir de sempozyum yaptıklarını hatırlattı. Sözlü soru önergelerinde yüzde 90 artış olduğunu kaydeden Çiçek, sorulara cevap verilmesi konusunda ise zaman zaman şifai ve yazılı ikazlar yapıldığını vurguladı.

Çiçek, ses sistemine 85 bin lira harcandığını açıkladı. Tutuklu milletvekilleri konusunda ise, Meclis Başkanı olduğu günden bu yana en çok mesai harcadığı konuların başında bunun geldiğini ifade etti. Çiçek, "Bu iş için çok çaba sarfettim. Gitmemem gereken yere bile gece kalkıp gitmişimdir." dedi. Beyanatın, konuyu çözmediğini, aksine daha çözülmez hale getirdiğini vurguladı. 10 milletvekilini ilgilendiren bir konu olduğuna dikkat çekti. Bunların 5 tanesinin tutuklu, 1 tanesinin hükümlü tutuklu, 3 tanesinin hükümlü serbest, 1 tanesinin ise kesinleşmiş hükümlü olduğunu kaydetti. Sorunun çözümü için de Anayasa'nın 83, 84, 76 ve 14. maddelerinde değişiklik yapılması gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, gezilere katılacak isimler konusunda grupların belirlediğini, kendilerinin belirlemediğini söyledi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Hac ibadeti konusunda İsen, koruma ve protokole eşlik eden katılımcılara harcırah verildiğini ifade etti. Kaç kişi katılmışsa onların harcırahlarının ödendiğini bunun dışında birşey ödenmediğini vurguladı. Cumhurbaşkanının yurt dışı gezilerine ise harcırah ödenmediğini kaydetti.

Cumhurbaşkanlığının verdiği ödüller konusunda ise İsen, sanatçının sadece o yıl yaptığı faaliyetlere ödül verilmediğine dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün "Köşkün birkaç kapısı var. Resmi törenler, resmi karşılamalar 'A' kapıdan yapılır. Eğer konuk Cumhurbaşkanı, eşiyle birlikte gelmişse bizim Cumhurbaşkanımız ve eşi beraber karşılar. Bize kadar hep böyle olmuş. Fakat benim, eşimin yanında misafirleri 'A' kapıda karşılamam ilk günden engellendi. Misafirimi karşılama yapılan kapının arkasında kalan 'C' kapıda karşılıyor, tören sonunda eşli fotoğraf çekimi için 'A' kapıya geçiyorduk." açıklamasıyla ilgili ise İsen, açıklamanın doğru olduğunu ancak konut tercihiyle ilgisi olmadığını kaydetti.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanlığı, Meclis, Sayıştay, Kamu Denetçiliğinin bütçeleri oylamaya sunuldu ve kabul edildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.