Meb'deki Adaletsizlikleri Protesto Edenlere 'Rahat Batıyor Mu' Dedi, Darp Edildi

Meb'deki Adaletsizlikleri Protesto Edenlere 'Rahat Batıyor Mu' Dedi, Darp Edildi

Eskişehir’de bir günlüğüne ders bırakan bazı eğitimcilerin Milli Eğitim Bakanlığı'nı (MEB) ve AK Parti'yi protesto yürüyüşünde kavga çıktı. Okullardaki idareci atamalarında adaletsizlik yapıldığı gerekçesiyle AK Parti aleyhine...

Eskişehir’de bir günlüğüne ders bırakan bazı eğitimcilerin Milli Eğitim Bakanlığı'nı (MEB) ve AK Parti'yi protesto yürüyüşünde kavga çıktı. Okullardaki idareci atamalarında adaletsizlik yapıldığı gerekçesiyle AK Parti aleyhine slogan atan eylemcilere bir vatandaş ‘rahat size batıyor mu?' diyerek tepki gösterdi. Eylemciler, Esnaf Sarayı önünde oturan ve kendilerine önce hakaret edip küfür eden şahsı susturamayınca darp etti. Yere düşüp burnu kanayan şahıs, gruptaki bazı eylemciler tarafından Esnaf Sarayı'na sokuldu. Sağ ayağı ortopedik engelli olduğu öğrenilen şahıs kendini kurtaran eylemciler tarafından hastaneye götürüldü.

Eskişehir’de çeşitli sendikalar, okullarda idareci atamalarında haksızlıklar yapıldığı ve Milli Eğitim'de adaletsizlikler yaşandığı gerekçesiyle protesto için bir günlük iş bıraktı. Eylemi yapan Türk Eğitim Sen üyeleri derslere girmeyerek Cumhuriyet Lisesi önünde toplandı. Burada saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı’nı okuyan grup daha sonra yürüyüşe geçti. Hamamyolu Caddesi’nden İkieylül Caddesi’ne yürüyen grup daha sonra geri dönmek için Esnaf Sarayı önüne doğru hareket etti.

EYLEMCİLER HASTANEYE GÖTÜRDÜ

'Hırsız AK Parti', 'Hakkımızı yedirmeyeceğiz', 'Hakkımızı söke söke alacağız', 'Hırsız var hırsız var' ve 'Kutulardaki paralar nerede?' şeklinde sloganlar atıp yürüyen grup, Esnaf Sarayı önüne geldiğinde ilginç bir tepkiyle karşılaştı. Esnaf Sarayı önündeki bankta oturan ve burada temizlikçi olduğu öğrenilen bir vatandaş, gruba, ‘Rahat size batıyor mu?' diye bağırarak tepki gösterdi. Bunun üzerine gruptakilerden birkaç kişi söz konusu vatandaşın yanına giderek, sakinleşerek susmasını ve bölgeden ayrılmasını istedi. Ancak söz konusu vatandaş susmak ve sakinleşmek yerine bu kez gruba hakaret edip karşılık verdi. Bunun üzerine gruptakiler bu kez söz konusu vatandaşın üzerine yürüdü. Tekme, tokat ve yumrukla dövdü. Sağ ayağından ortopedik engelli olduğu öğrenilen şahıs yere düştü. Burnunun kanaması üzerine eli yüzü kan içinde kalan şahsı bazı eylemciler yerden kaldırdı ve hemen Esnaf Sarayı'nın içine soktu. Böylelikle şahsın diğer eylemciler tarafından daha fazla dövülmesini önlendi. İçeriye alınan şahıs daha sonra hastaneye kaldırıldı. Şahsın vücudunun çeşitli yerlerine darbe aldığı öğrenildi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nı ve AK Parti’yi protesto eden grup daha sonra, temsili tabutu ellerinde taşıyarak yürüyüşe başladıkları yere doğru gitti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.