Meb'de Müdürlerden Sonra Öğretmen Rotasyonuna Tepki

Meb'de Müdürlerden Sonra Öğretmen Rotasyonuna Tepki

Milli Eğitim Bakanlığı'nın önümüzdeki günlerde on binlerce öğretmen açısından yeni bir dayatma anlamına gelen, ekonomik ve sosyal olarak ciddi sorunlara yol açacak rotasyon uygulamasını hayata geçirecek olması tepkiyle karşıladı. Aktif...

Milli Eğitim Bakanlığı'nın önümüzdeki günlerde on binlerce öğretmen açısından yeni bir dayatma anlamına gelen, ekonomik ve sosyal olarak ciddi sorunlara yol açacak rotasyon uygulamasını hayata geçirecek olması tepkiyle karşıladı.

Aktif Eğitimciler Sendikası Afyonkarahisar İl Temsilcisi Abdullah Hatipoğlu, rotasyonun öğretmenlerin düzenlerinin bozulması, yerlerinden, yurtlarından edilmesi anlamına geldiğini söyledi. Hatipoğlu, eğitim sisteminin yap-boz tahtasına döndüğünü, gelecek nesillerin kaybolmaması için yapılması gereken daha öncelikli işler olduğunu hatırlattı. Hatipoğlu, şunları söyledi: “Ataması yapılmayan, diplomasını eline almış, öğretmenlik mesleğine sahip olmuş fakat istihdam edilmeyen 350 bin öğretmen. En iyi okullarda bile 30-35 kişilik sınıfların fiziki yapısı, donanımı, giderleri, bir takım çevresel sorunları aşılmamış okullar. Emekli maaşı düşük olduğu için emekli olmayan 30-35 bin öğretmen. Bir tarafta tablet bilgisayar dağıtılan öğrenciler, diğer tarafta uyuşturucunun kıskacındaki öğrenciler. Kadrolu öğretmenin 1/3 maaşı ödeme yapılan 80 bin civarında ücretli öğretmen. Eş durumu ataması çıkmayan, farklı yerlerde görev yapmaya zorlanan binlerce aile."

2014 YGS’de fende 900 bin, matematikte sıfır çeken 420 bin öğrenci bulunduğuna dikkat çeken Hatipoğlu, içme suyu, tuvaleti, boyası olmayan eğitim kurumlar ve onlarca sorun varken, rotasyonla öğretmen verimliliğinin, okulların kalitesinin artırılacağını düşünmenin abesle iştigal olduğunu anlattı.

"ADETA KIYIM YAPILIYOR"

Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol da devleti yönetenlerin adeta gözü dönmüş gibi davranıp müdür yardımcılarını da, öğretmenleri de kıyıma uğratmaya çalıştıklarını söyledi. Şenol, “Çok büyük yanılgı içerisindeler. Karşınızda önce ülkem diyen dik duruşlu sendikalar ve onurlu eğitimciler var. Size ne tek müdürümüzü, ne müdür yardımcımızı ne de tek bir öğretmenimizi kurban vermeyeceğiz. Uyduruk kriterlerle görevleri sona eren yöneticilerin sayısı 8 bin değil. 73 bindir. 3-5 ay sonra 4 yılını dolduracak olan müdürler var. Onları da aynı akıbet bekliyor. Ne olacak? Görevden alınan müdürlerin yerine gelen ve bugün mutlu olduğunu zanneden birtakım insanlar var. Hiç mutlu olmayın Yakında hukuk tokatı yüzünüze inecektir.” şeklinde konuştu.

Hakkının yendiğine inanan insanlar kendilerine yapılanları kabul etmediğini ifade eden Şenol şunları söyledi: “Eğer siz hukukun evrensel ilkelerini uygulamaktan acizseniz insanlar kendi hukukunu uygulamaya çalışırlar. O zaman bunun adı demokrasi olmaz, bu ülkede huzur olmaz. Hukuk devleti ilkesine sımsıkı sarılmak durumundayız.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.