McKinsey’in değil milletin vekili olun

McKinsey’in değil milletin vekili olun

“Milletvekilleri McKinsey’in değil, milletin vekili olduklarını ispatlamalıdır” diyen Abdülkadir Karaduman, “Meclis’te konuşulmayan meseleler 16 bakanlığın yetkisiyle beraber McKinsey’ye devredilmiştir” dedi

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, TBMM’nin açılışı dolayısıyla yaptığı basın toplantısında Meclis’in yasama hakkının kısıtlanmasının, milletin yaşama hakkının kısıtlanması manasına geldiğini belirterek, “16 Nisan referandumuyla istişare, yani ortak akıl tek akla, milletin iradesi de tek bir kişiye devredilmiştir” dedi. “Devletin bastırıcı ve ideolojik aygıtları tek bir kişide toplanmış ve ülke kararnamelerle yönetilir hale getirilmiştir.” diyen Karaduman, bu sürecin sonucu olarak da iktidarın, kendisini her eleştireni hain, anarşist olarak görüp kriminalize ettiğini söyledi. Karaduman “Nihai olarak da sarayda ejder meyveli smoothie, halkta oğluna elbise alamadığı için intihar eden baba, gözaltındaysa bütün bunları haber yapan basın mensubu vardır” diye konuştu.  “Muhalefeti dış mihraklara hizmet etmekle suçlayan, doların yükselişini dış güçlere bağlayan iktidar; ekonomimizi dış mihraklara, dış güçlere teslim etmiştir.” diyerek, İktidarı sert bir dille eleştiren Karaduman, “Hem Varlık Fonu’nun başına geçip hem de ekonomiyi bu şirkete teslim etmek demek, denizin değil, artık kumun bittiğinin bir göstergesidir” ifadelerine yer verdi.

GİDİŞATA DUR DEMEK HER BİRİMİZİN BOYNUNUN BORCU

Bu ülkede kriz görülmek isteniyorsa iktidarın sözlerine değil, vatandaşın gözlerine bakmak gerektiğini ifade eden Saadet Konya Milletvekili Karaduman, “Ülke bir felakete doğru gidiyor. Bu gidişata dur demek her birimizin boynunun borcudur. Milletvekilleri McKinsey’in değil, milletin vekili olduklarını ispatlamalıdır.” diyerek milletvekillerinin vicdanına şöyle seslendi:  “Bu kötü gidişata dur demek vatan hainliği değil, bilakis vatan sevgisidir. Meclis çatısı altında, sınıfta en ön sırada oturan çocuklar gibi öğretmenin her dediğine kafa sallarcasına çalışmak Gazi Meclis’e, millet iradesine yapılan en büyük ihanet olur.”

MECLİS SORGU MAKAMI OLMALI

Yeni yasama yılı ve yeni dönemde, yeni Meclis çalışmalarında milletvekilinin, Cumhurbaşkanı’nın onay makamı değil, sorgu makamı gibi hareket etmesini isteyen Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdulkadir Karaduman, Meclis’in bu dönemdeki misyonunu şöyle anlattı: “Kamu kurumlarında rantı, torpili engelleyecek, kamu malını yetimin hakkı gibi koruyacak bir Meclis olmalıdır. Basını tekelleştirmeye çalışan zihniyete karşılık, basın haklarını koruyacak ve gözetecek bir Meclis olmalıdır. Asgari ücretli evine ekmek götüremezken makam uçağıyla itibar satanlara dur diyecek bir Meclis olmalıdır. Oğluna okul kıyafeti alamadığı için bir baba intihar ederken, resepsiyonlarda har vurup harman savuranlara dur diyecek bir Meclis olmalıdır.”

İSRAFA DUR DİYECEK BİR MECLİS GEREK!

Ataması yapılmayan öğretmenlerin ve KPSS’den yüksek puan almasına rağmen mülakat sınavlarından geçirilmeyen vatandaşlarımızın sorunlarına değinen Karaduman, “Engellilerin ve dezavantajlı grupların, şiddete maruz kalan kadınların, süresiz nafaka meselesiyle mağdur edilen vatandaşlarımızın, evine ekmek götürebilmek için çalışan ve alın teri sömürülen asgari ücretlinin problemlerini çözmek için Meclis’te Saadet Partisi olarak var güçleriyle çalışacaklarını ve bu manada çalışan bütün parti gruplarının da destekçisi olacaklarını vurguladı. Karaduman, “Bizim bu ülkede ne iktidar partisiyle ne de muhalefet partileriyle hiçbir husumetimiz yoktur. Gayretimiz, 80 milyon insanımızın saadeti içindir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum