Mavi kapakengelli öğrenciye umut oldu

Mavi kapakengelli öğrenciye umut oldu

Konyanın Kulu ilçesinde 13 yaşındaki yürüme engelli öğrenci, jandarma, müftülük ve yardımsever vatandaşlar tarafından toplanan mavi kapaklar sayesinde tekerlekli sandalye sahibi oldu

Konya’nın Kulu ilçesinde 13 yaşındaki yürüme engelli öğrenci, jandarma, müftülük ve yardımsever vatandaşlar tarafından toplanan mavi kapaklar sayesinde tekerlekli sandalye sahibi oldu.
Kulu İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı, Kulu Müftülüğü ve yardımsever vatandaşların katkılarıyla toplanan mavi kapaklar, ilçeye bağlı Kırkpınar beldesinde oturan 13 yaşındaki yürüme engelli öğrenciye umut oldu. Kampanya kapsamında toplanan yaklaşık 200 kilogram ağırlığındaki kapaklar jandarma yetkilileri tarafından, şehirlerarası taşımacılık yapan bir otobüs firmasına teslim edilerek 1 adet tekerlekli sandalye temin edildi. Tekerlekli sandalye, Kulu Kaymakamlığı Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkilileri tarafından tespit edilen 13 yaşındaki engelli öğrenci Nurcan Kaya’ya, Bölük Komutanlığı yetkilileri tarafından teslim edildi.
Yıllarca tekerlekli sandalye hayalini kurduğunu ifade eden Nuracan Kaya, “Şimdi daha mutluyum. Çünkü diğer arkadaşlar gibi koşup oynamasam da, en azından kendi imkanlarımla tekerlekleri hareket ettirip dolaşacağım. Buna bu imkanları sağlayan, beni tekerlekli sandalyeye kavuşturan komutanlarımıza ve mavi kapak toplayan herkese teşekkür ediyorum. Herkesin elinden öpüyorum. Sağ olsunlar” dedi.
Nurcan’ın babaannesi Bediha Kaya ise, “13 yıldan bu yana yürüme engelli torunumun, akranları ve arkadaşları koşup oynarken onu kucağımızda gezdirebiliyorduk. Şimdi ise torunum en azından kendisi tekerlekli sandalyeyi hareket ettirerek istediği yere gitme imkanı bulacak. Onun adına çok seviniyorum. Yardımları dokunan başta jandarma bölük komutanlığı olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı yetkilileri de, yürüme engelli Nurcan Kaya’nın sevinmesinin kendilerini de son derece mutlu ettiğini dile getirdi.
İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.