Matematik ödülleri, sahiplerini buldu

Matematik ödülleri, sahiplerini buldu

Özel Envar Lisesinin, Konya genelinde merkez ve çevre ilçelerden 200e yakın ilköğretim okulu ve liseden 2 bin civarında öğrencinin katılımı ile gerçekleştirdiği 9uncu Matematik Olimpiyatının ödül

Özel Envar Lisesi’nin, Konya genelinde merkez ve çevre ilçelerden 200’e yakın ilköğretim okulu ve liseden 2 bin civarında öğrencinin katılımı ile gerçekleştirdiği 9’uncu Matematik Olimpiyatı’nın ödül töreni geçtiğimiz gün Alâeddin Keykubat Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Törende açılış konuşması yapan Özel Envar Lisesi Müdürü Tekin Uzun, öğrencilere matematiği sevdirmeye çalıştıklarını söyleyerek, “Bizim bu olimpiyat sınavını yapmamızdaki amaç bilimsel çalışmaların temeli olan matematiği öğrencilere sevdirmektir. Sınavdan sonra bazı okulların öğretmenleri ‘Hocam sınav gerçekten zormuş’ dediler. Ama sınav sonucu açıklanıp da öğrencilerinin birçoğu tama yakın not alınca hepsi çok memnun oldular. Bizde yaptığımız sınava bu kadar çok katılım olduğu için ve birçok öğrencinin de başarılı bir şekilde matematik sınavını geçtiğini görünce bizde çok memnun olduk” dedi.

Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Ergun da çocuklara önem verilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Çocukların kendilerini ön plana çıkarmalarına olanak sağlamalıyız. Bu sayede hem öğrenciler kendilerini mutlu etmiş oluyor hem de okullar da başarılarını göstermiş oluyor. Ayrıca biz Konya’mızda birçok dahi öğrencinin olduğunun farkındayız. Bunun içinde bir dahiler okulu açmaya karar verdik. Bunun yapılması için çalışmalara başladık” diye konuştu. Daha sonra Matematik Olimpiyatında dereceye giren ilköğretim 5.6.7’nci sınıflar ile lise 9.ve 10’uncu sınıf öğrencilerinden ilk üçe giren başarılı öğrenciler ödüllerini aldılar. Konya genelinde sıralamaya giren birincilere tablet bilgisayar, ikincilere bisiklet, üçüncülere fotoğraf makinesi ayrıca ilk 20’ye giren öğrencilere de çeşitli hediyeler verildi.

MUSTAFA ÖZÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.