Masallar, küçüklerin dünyasında yeniden canlanıyor

Masallar, küçüklerin dünyasında yeniden canlanıyor

Meram Belediyesinin iştirakçi olarak desteklediği, Masal Elçileri Gençlik Grubu tarafından hazırlanan Bana Bir Masal Anlat adlı Avrupa Birliği (AB) Projesinin final programı yapıldı.

Meram Belediyesi’nin iştirakçi olarak desteklediği, Masal Elçileri Gençlik Grubu tarafından hazırlanan “Bana Bir Masal Anlat” adlı Avrupa Birliği (AB) Projesi’nin final programı yapıldı. Anasınıfı öğrencilerinin birbirinden güzel gösterileri katılımcılara keyifli dakikalar yaşattı.

Meram Belediyesi Konevi Kültür Merkezi’ndeki programa Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Başkanı Abdurrahman Şahin, projenin uygulandığı Karahüyük Mahallesi Ahmet Haşhaş İlköğretim Okulu yöneticileri, öğretmenleri ve veliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan “Bana Bir Masal Anlat” Proje Koordinatörü Tuğba Kavun, “AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nca, Eylem 1.2 - Gençlik Girişimleri programına göre kabul edilen bu proje ile amacımız, terkedilmiş masalların yeniden hayat bulmasıdır. Minik öğrencilerin gelişim süreçlerine katkıda bulunmayı umut ediyoruz” dedi.

Karahüyük Mahallesi Ahmet Haşhaş İlköğretim Okulu Müdürü Osman Terzi ise, “Günümüzde masal anlatmak veya dinlemek ihmal edilir ve hatta unutulur olmuştur. Bunun yerine internet ve televizyondaki niteliksiz kahramanlar çocuklarımızın hayal dünyasını şekillendirmeye başlamıştır. ‘Bana Bir Masal Anlat’ projesi ile unutulan masallar yeniden canlanmakta, masal kahramanları çocuklarımızın zihin dünyasını yeniden süslemektedir” diye konuştu.

Diğer alanlarda olduğu gibi eğitime yönelik olarak da önemli yatırım ve hizmetler yaptıklarını vurgulayan Başkan Serdar Kalaycı, “3 adet 16 derslikli okulun yapımı, Ana Baba Okulları, öğrencilere yönelik yarışmalar, öğrencilere 75 bin kitabın dağıtımı, 125 okula 125 tenis masası ve internet evleri eğitim alanındaki önemli hizmet ve yatırımlarımızdan bazılarıdır. İştirakçi olarak destek olduğumuz ‘Bana Bir Masal Anlat’ projesi kapsamında öğrencilerimizin yapacağı gösteriye sizlerin gösterdiği ilgi bizim açımızdan büyük bir mutluluk kaynağıdır. Öğrencilerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutacak benzer projelere de destek olmaya hazırız. Bu projede emeği geçenleri tebrik ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından anasınıfı öğrencilerinin gösterilerine geçildi. Minik öğrencilerin; ‘Ham Çökelek’, ‘Ateş Böceği’ ve ‘Kafkas’ gösterileri katılımcılar tarafından beğeniyle izlendi. Daha sonra Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Tiyatro Ekibi’nin ‘Kırmızı Başlıklı Kız’ adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

“Bana Bir Masal Anlat” proje temsilcisi Şerife Kuyucu, programın sonunda Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Başkanı Abdurrahman Şahin’e birer plaket takdim etti.

HABER MERKEZİ

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.