Marmarabirlik’ten Mudanya’ya Modern Depolama Tesisi

Marmarabirlik’ten Mudanya’ya Modern Depolama Tesisi

Bursa'da Marmarabirlik’e bağlı 150 Sayılı Mudanya Tarım Satış Kooperatifi tarafından uzun bir süredir çalışılan ve altyapısı hazırlanan Mudanya'nın Yörükali Mahallesi’ne konuşlandırılacak zeytin depolarıyla ilgili ihale sonuçlandı....

Bursa'da Marmarabirlik’e bağlı 150 Sayılı Mudanya Tarım Satış Kooperatifi tarafından uzun bir süredir çalışılan ve altyapısı hazırlanan Mudanya'nın Yörükali Mahallesi’ne konuşlandırılacak zeytin depolarıyla ilgili ihale sonuçlandı. 30 Ekim’de yapılan ihaleye katılan 12 firmadan BURDE İnşaat, 8 milyon 200 bin lira bedelle işi aldı. 10 dönümü kapalı, 23 dönüm araziye inşa edilecek 7 milyon kilogram kapasiteli modern zeytin depolama tesisi 1,5 yılda tamamlanacak.

İmzalanan sözleşme ardından açıklama yapan Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, özellikle kendi yönetimleri dönemindeki son 4 yılda kooperatiflerin mevcut yapılarının iyileştirilmesi için çalışmalarda bulunduklarını ve yatırımlara ağırlık verdiklerini söyledi. Mudanya Kooperatifi’nin modern bir depolama tesisine ihtiyacı olduğunu kaydeden Asa, “CTP tanklarından oluşan ve tamamen hijyenik şartlarda hizmet verecek olan tesisimizi yapmak 40 yıl aradan sonra bizim dönemimize nasip oldu. Bu tesisle birlikte Mudanya Kooperatifimiz ve tabii ki üretici ortaklarımız daha iyi şartlarda ürünlerini değerlendireceklerdir.” diye konuştu. Asa, tesise ilk harcın 15 gün içinde atılacağını söyledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.