Mappus’un E-postaları Silindi

Mappus’un E-postaları Silindi

Stuttgart 21’e karşı yapılan protestolarda bir göstericinin iki gözünü kaybetmesiyle sonuçlanan ve ‘Kara Perşembe’ olarak tarihe geçen olaylarla ilgili olarak dönemin Baden-Württemberg Başbakanı Stefan Mappus’un inceleme altına alınan...

Stuttgart 21’e karşı yapılan protestolarda bir göstericinin iki gözünü kaybetmesiyle sonuçlanan ve ‘Kara Perşembe’ olarak tarihe geçen olaylarla ilgili olarak dönemin Baden-Württemberg Başbakanı Stefan Mappus’un inceleme altına alınan e-postaları silindi.

Olaylarla ilgili ifadelerin yer aldığı gerekçesiyle inceleme altına alınan e-postalar hakkında İdari Mahkeme Ağustos ayı başında silinmesi yönünde karar vermiş, ancak eyalet bu kararı uygulamayı meclisteki konu ile ilgili komisyonun incelemesi için geciktirmişti.

Her ne kadar eyalet idaresi bu kararı uygulamaya koysa da Yeşiller, e-postaların silinmesinden duyduğu memnuniyetsizliğini dile getirdi. Mappus’un avukatı ise silinme kararının yerinde olduğunu kamuoyu ile paylaştı. Karara göre Mappus’un e-posta dökümleri en kısa sürede eyaletin resmi arşivine alınacak. ‘Kara Perşembe’ ile ilgili kurulan Meclis Araştırma Komisyonu gerektiği zaman bunları arşivden ya da savcılıktan talep edebilecek.

30 Eylül 2010 tarihinde Schlossgarten’de Stuttgart 21 protestocularına yapılan polis müdahalesinde sıkılan tazyikli sudan dolayı bir protestocunun iki gözü çıkmış, birçok protestocu ve polis de yaralanmıştı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.