Manisa, Roman Dil Ve Kültürünü Araştırma Enstitüsü’ne Talip Oldu

Manisa, Roman Dil Ve Kültürünü Araştırma Enstitüsü’ne Talip Oldu

AK Parti Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Roman Dil ve Kültürünü Araştırma Enstitüsü’nün Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) bünyesinde kurulmasına talip olduklarını bildirdi.

AK Parti Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Roman Dil ve Kültürünü Araştırma Enstitüsü’nün Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) bünyesinde kurulmasına talip olduklarını bildirdi. Yurttaş’ın bu teklifi, Roman dernekleri başkanları tarafından kabul edildi. Başkanlar, hazırladıkları dilekçeyi imzalayarak CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli’ye sunulmak üzere Yurttaş’a verdi.

Milletvekili Yurttaş, Manisa ve ilçelerindeki Roman derneği başkanlarıyla Turgutlu’da biraraya geldi. Turgutlu Belediye Başkan Vekili Hüseyin Simav ve AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Azman'ın da katıldığı toplantıda dernek başkanları, talep ve önerilerini Yurttaş’a iletti. Muzaffer Yurttaş, burada yaptığı konuşmada, “Sizlere her ne derlerse desinler, hangi ismi, hangi sıfatı kullanırlarsa kullansınlar sizler Rom'sunuz, yani insansınız, yani cansınız. Sizler benim Roman kardeşlerimsiniz. Değil mi ki hepimiz can taşıyoruz, değil mi ki hepimiz bu can kafesinde ruh taşıyoruz. Sıfatlar ne olursa olsun, isimlerimiz her ne olursa olsun, renklerimiz, dinlerimiz, inançlarımız her ne olursa olsun, bizler hep birlikte, yaratılmışların, mahlukatın en şereflisiyiz. İşte onun için Yunus'un söylediği gibi yaratılanı Yaratan'dan ötürü seviyoruz. Biz birlikte Türkiye’yiz, aynı bağın gülüyüz biz, aynı dağın yeliyiz biz. Romanlar, bu bağın nadide çiçeklerindendir.” dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın demokratikleşme paketinde, bir üniversiteye bağlı olarak Roman Dil ve Kültürünü Araştırma Enstitüsü kurulacağını açıkladığını, bu enstitünün CBÜ bünyesinde kurulmasına talip olduklarını belirten Milletvekili Yurttaş, hazırladığı raporu AK Parti Genel Merkezi’ne de ileteceğini bildirdi.

Selimşahlar’da yapılan TOKİ konutları ve Köprübaşı ilçesinde yapılan Şefkat Evleri gibi diğer ilçelerde de kaymakamlık, belediyeler ve Sosyal Yardımlaşma vakıfları tarafından benzeri konutlar yapılmasının çok acil ve elzem olduğuna inandığını dile getiren Yurttaş, yetkilileri bu konuda göreve davet etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.