Manevi çöküşe gidiyoruz

Manevi çöküşe gidiyoruz

Saadet Partisi Konya Milletvekili aday adayı Rauf Büyüktermiyeci: Ülke olarak her geçen gün maddi ve manevi çöküntüye gidiyoruz

Bunun çözümü de 12 Haziran seçimlerinde halkımızın oyunda”

 

 

 

Saadet Partisi (SP) Konya Milletvekili aday adayları Rauf Büyüktermiyeci, Ali İhsan Uyan ve M. Fatih Çelik, birlikte düzenledikleri basın toplantısında ülke gündemindeki konuları değerlendirdi. Adaylar adına basın açıklamasını yapan Rauf Büyüktermiyeci, ülke olarak maddi ve manevi yönden büyük bir çöküntüye doğru gittiklerini ifade ederek 12 Haziran seçimlerinin bu çöküntüden kurtulmak için önemli bir dönem olduğunu söyledi.

Büyüktermiyeci, “Türk siyasi hayatında bütün seçimler çok önemli olmuştur. Ancak,28 Şubat sürecinden sonra, egemen güçler Türkiye’de taktik değiştirmiş ve halka seçtirilmiş, halkıyla barışık ama siyonizmin emrinden çıkmayan işbirlikçi iktidar, formülünü uygulamaya koymuştur. Bundan dolayı Türkiye, çok hızlı bir şekilde, maddi ve manevi bir çöküşe doğru gitmektedir. Hızlanan bu kötü gidişten dolayı 12 Haziran seçimleri, Türkiye için önemli olacaktır” dedi.

Saadet Partisi Milletvekili aday adayları olarak sorunları gündeme getirdiklerini de dile getiren Büyüktermiyeci, “Bizler Milli Görüş’ün Konya aday adayları olarak, kimin hangi partiden, kaçıncı sıradan aday olacağını veya seçilip seçilemeyeceğini konuşmuyoruz. Bunlar, bizim derdimiz değil. Bizim derdimiz, bin yıllık şanlı tarihinde hiç olmadığı kadar sömürülen, fakirleşen, manevi bunalımlar içine düşen, annesini kesen evlatların yetiştiği bu dönemden bir an evvel kurtulmaktır. Bu aziz millete 28 Şubat dönemi ile ölüm gösterilmiş, ardından AKP dönemi ile de sıtmaya razı edilmiştir. Artık bu büyüden uyanma vakti gelmiştir” diye konuştu.

Ülkeyi her geçen gün buhrana sürükleyen olayların önüne geçmek için hükümetin hiçbir icraatının olmadığını, aksine birçok olumsuzluklara göz yumduklarını da ifade eden Büyüktermiyeci, “Halkımız ile birlikte bizlerin de merak ettiği sorularımız var. Belirlediğimiz bu 10 soruyu, milletimiz ve Konyalı seçmenler adına mevcut iktidara soruyor ve yürekli birinin bu sorulara kamuoyu önünde cevap vermesini bekliyoruz. Eğer, cevap vermezlerse seçmenlere bu soruların veballerine ortak olacaklarını hatırlatıyor ve onları vicdanları ile baş başa bırakıyoruz.

Halkımız şu 10 sorunun cevabını gerçekten çok merak ediyor:

*Amerikanın Irak işgalinde, Müslüman kardeşlerimizin ırzına saldıran Amerikan askerleri için en az kayıpla dönmeleri için dua ederken vicdanları sızlamadı mı?

*Haçlı seferlerinin İslam’ı yok etmek için yapılan en büyük saldırılar olduğu, gün gibi ortadayken, bu saldırıların kardeşlik seferleri olduğunu söylerken, bu saldırılarda şehit olan ecdadımızın mahşerde hesap soracağını hiç düşünmedi mi?

*İsrail’e, One Minute-  derken gösterdiği cesareti, İsrail’in yıllardır giremediği OPEC üyeliğine evet oyu kullanırken neden gösteremedi?

*TV dizilerinde yapılan içki reklamlarına ve manevi saldırılara neden bu kadar sessiz kalıyor?

*Dünya AİDS gününde üniversitelerde gençlere ücretsiz doğum kontrol aparatı dağıtılırken, Kur’an Meali dağıtımına neden izin verilmiyor?

*Alkollü araç kullanan sürücülerin promil sınırını yükseltmesini acaba hangi Konyalı istedi?

*Zinayı suç olmaktan çıkarmalarını geçtiğimiz seçimlerde mi vaat ettiler?

*İktidarları boyunca, hırsızlık, kapkaç, cinayet, intihar, eroin ve içki kullanımı konularının hangisinde 1 puanlık bile olsa bir düşme veya azalama sağladılar? Aksine hepsinde bu iktidar döneminde patlama yaşandı.

*Bazı İslam ülkelerinde uygulanan helal gıda standardını neden ve kimden korktukları için uygulayamıyorlar?

*Sekiz yıllık iktidarları boyunca, Ecevit döneminde uygulamaya başlanan 8 yıllık kesintisiz eğitimi kaldırmayarak, yaz-boz tahtasına çevirdikleri eğitim sisteminden mutlular mı?

Evet, halkımız bu soruların cevabını gerçekten merak ediyor. Biz Milli Görüş kadroları olarak bunların cevabını alana kadar siyasi mücadelemize devam edeceğimizi ifade etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.