Manavgat Belediyesi Atatürk Kültür Evi Törenle Açıldı

Manavgat Belediyesi Atatürk Kültür Evi Törenle Açıldı

Antalya'nın Manavgat Belediyesi Atatürk Kültür Evi'nin açılışını CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal yaptı. Sanatçı Kubat ise birbirinden güzel şarkılarıyla vatandaşları coşturdu.Bir yıl gibi kısa sürede tamamlanan Atatürk Kültür...

Antalya'nın Manavgat Belediyesi Atatürk Kültür Evi'nin açılışını CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal yaptı. Sanatçı Kubat ise birbirinden güzel şarkılarıyla vatandaşları coşturdu.

Bir yıl gibi kısa sürede tamamlanan Atatürk Kültür Evi'nin açılışına, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, milletvekilleri Arif Bulut, Yıldıray Sapan, Osman Kaptan, Aydın Milletvekili Metin Lüfti Baydar, İl Başkanı Cavit Arı, İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, Belediye Başkanı Şükrü Sözen, belediye meclisi üyeleri, oda başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Kültür evi açıldıktan sonra Antalya Devlet Senfoni Orkestrası yeni bina da ilk konserini verdi. Kubat konseri öncesi Belediye Başkanı Şükrü Sözen ile Deniz Baykal Manavgatlılara birer konuşma yaptı.

Her geçen gün dünya kenti olmada emin adımlarla ilerleyen Manavgat'ta en önemli eksikliğin uluslararası kültür ve sanat etkinliğine ev sahipliği yapacak bir kültür merkezinin olmaması olduğunu belirten başkan Sözen, hizmete açtıkları yeni Atatürk Kültür Merkezi'nin bu boşluğu dolduracağına yürekten inandıklarını kaydetti.

Deniz Baykal da yaptığı konuşmada, turizmde dünyada yıldız olan Manavgat'ın yeni yapı ile birlikte kültür ve sanat etkinliklerinde de 5 yıldızlı olacağını gösterdiğini söyledi.

Böylesi devasa geniş kapsamlı bir kültür kompleksini kısa sürede Manavgat halkının hizmetine sunduğu için Başkan Sözen'i tebrik ettiğini ifade eden

Baykal, "Gerçekten muhteşem bir kültür merkezini hizmete açmanın sevincini yaşıyoruz. Şükrü başkan, birilerinin yaptığı gibi 36 bin metrekare alana alışveriş merkezi yapma, para kazanma adına ticaret merkezi yerine sosyal belediyecilik adına bir kültür merkezi yaptığı için bir defa daha tebrik ediyorum. Bu kültür merkezini gördükten sonra Manavgat'ın sadece turizmde değil, kültür ve sanatta da beş yıldızlı bir şehir olduğunu gösterdi. Şükrü başkan, daha önce haksız bir mağduriyet yaşamasıydı belki bu kültür merkezi daha önce hizmete açılacaktı." diye konuştu.

Baykal'ın konuşmasından sonra Kubat sahne aldı. Halkalı Şeker türküsüyle Manavgatlıları coşturan Kubat, Aşık Veysel, Muharrem Ertaş, Neşat Ertaş ve Aşık Mahsun-i Şerif'ten türküler seslendirdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.