Maliye Bakanı Şimşek Çözüm Sürecine Kürtçe Ve Türkçe Destek İstedi

Maliye Bakanı Şimşek Çözüm Sürecine Kürtçe Ve Türkçe Destek İstedi

Batman'da kanaat önderleri ile iftar yemeğinde bir araya gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, çözüm sürecine destek için hemşehrilerine Türkçe ve Kürtçe seslendi.

Batman'da kanaat önderleri ile iftar yemeğinde bir araya gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, çözüm sürecine destek için hemşehrilerine Türkçe ve Kürtçe seslendi.

Bir dizi ziyaret için memleketi Batman’a gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kozluk ilçesinde taziye ziyareti sonrasında aile ziyaretleri gerçekleştirdi. Bakan Şimşek daha sonra Tepecik Yatılı Erkek İlköğretim Okulu'nun bahçesinde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kanaat önderleri ile iftarını açtı.

Yemekte konuşan Bakan Şimşek, çözüm sürecine destek istedi.
Çözüm sürecini sabote etmek isteyenlerin olabileceğine dikkat çeken Bakan Şimşek, davetlilere sürece destek için Kürtçe ve Türkçe seslendi. Çözüm süreci için hükümetin atacağı adımların önemli olduğuna vurgu yapan Bakan Şimşek, herkesten sürece sahip çıkmasını istedi. Çözüm süreci ile huzur ve güven ortamının başladığını söyleyen Bakan Şimşek, "Bu huzurla birlikte inanıyorum ki Batman'a, Kozluk'a daha çok yatırımcımız gelecek. Daha çok yatırım olacak. Daha çok kardeşimiz çalışacak. Çünkü bizim derdimiz sorun çözmek. Bu çözüm sürecini hepimiz sahiplenmemiz lazım. Hükümetin atacağı adımlar önemli tabii ki, bizim yapacaklarımız önemli, ama hepimizin sahiplenmesi lazım. Bu çözüm süreci hepimiz için önemli." şeklinde konuştu.

Süreci sabote etmeye çalışanların olacağına dikkat çeken Bakan Şimşek, konuşmasına Kürtçe devam ederek şunları dile getirdi: "Binlerce yıldır birlikteyiz, kardeşiz. Birliğimiz, beraberliğimiz ve kardeşliğimiz için hepimizin çalışması gerek. Bu hepimiz için önemli bir süreçtir, buralarda huzur olmazsa fabrikalar da olmaz."

Ramazan ayının Ortadoğu'da barışa vesile olması temennisinde bulunan Bakan Şimşek, "Mısır olsun, Suriye olsun birçok yerde çok kan dökülüyor. Allah yardımcımız olsun. İnşallah bu bölgedeki huzur ortamını hep birlikte ileriye götürürüz. Böylece ülkemiz için, hepimiz için hayırlı bir süreç başlamış olur." dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.