‘Malazgirt tarihe yön  veren kahramanlık’

‘Malazgirt tarihe yön veren kahramanlık’

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Malazgirt Zaferi’nin 953. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Altay mesajında, “Şanlı tarihimizin en büyük zaferlerinden biri olan Malazgirt Zaferi’nin 953’üncü yıl dönümünü büyük bir coşkuyla ve gururla karşılıyoruz. O gün Malazgirt ovası, Sultan Alparslan ve kahraman ordusunun sarsılmaz dirayetine şahitlik etmiştir. Neticede Anadolu, milletimizin bu coğrafyadaki hâkimiyet nişanı olmuştur. Malazgirt Zaferi, sadece bir askeri başarı değil, aynı zamanda bir milletin kaderini değiştiren, tarihe yön veren kahramanlık destanıdır. Anadolu’yu medeniyetimizin sancağı haline getiren bu zafer; ecdadımızın canı pahasına koruduğu mukaddes bir mirastır. 3 kıta 7 iklime açılan şanlı fetihlerin anahtarıdır” ifadelerini kullandı.

Bu mirası asırlardır aynı ruhla yaşattıklarını ve aynı azimle yarınlara taşımak için çalıştıklarını belirten Altay, şunları söyledi: “Malazgirt’te başlayan bu kutlu yürüyüşü, Türkiye Yüzyılı meşalesiyle aydınlatıyor, güçlü ve büyük Türkiye hedefimize doğru emin adımlarla yürümeye devam ediyoruz. Şanlı zaferin 953. Yılı vesilesiyle, başta Sultan Alparslan ve Malazgirt’in aziz şehitleri olmak üzere, bu vatan uğruna canlarını feda eden tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Allah, birliğimizi ve dirliğimizi daim kılsın.”

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.