Malatya'da Kısa Film Başvuruları Başladı

Malatya'da Kısa Film Başvuruları Başladı

Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında gerçekleştirilecek Ulusal Kısa Film Yarışması'na başvurular başladı.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında gerçekleştirilecek Ulusal Kısa Film Yarışması'na başvurular başladı.

Malatya Valiliği'nin koordinasyonunda, Kayısı Araştırma Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından 15-21 Kasım tarihlerinde düzenlenecek 4. Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamındaki yarışmaya başvurular 20 Eylül'e kadar alınabilecek. Kısa film çekimini teşvik etmek, genç yetenekleri keşfetmek, nitelikli yapımları ödüllendirmek ve isimlerini ulusal alanda duyurma fırsatı sunmak amacıyla düzenlenen yarışmaya tüm amatör ve profesyonel kısa filmciler katılabilecek.

Kurmaca, deneysel ve canlandırma türlerinden herhangi birinde çekilmiş, 30 dakikayı aşmayan ve Eylül 2012'den sonra çekilmiş tüm filmler yarışmaya alınabilecek. Yarışmaya katılmak isteyenlerin festivalin 'www.malatyafilmfest.org.tr' internet adresinde yer alan festival yönetmeliğini dikkatle okumaları ve son başvuru tarihine kadar festival merkezine filmlerini ve istenen belgeleri ulaştırmaları gerekiyor. Yarışmada birinci olan film sahibi 5 bin lira para ve kristal kayısıyla ödüllendirilecek. Ödüller, 21 Kasım Perşembe gecesi düzenlenecek törende sahiplerini bulacak.

Emrah Kalan (Festival Kısa Film Program Koordinatörü), Nazif Tunç (Yönetmen) ve Gökhan Yorgancıgil’den (Yönetmen) oluşan ön jürinin değerlendirmesi sonucunda yarışmaya kabul edilen 15 film, Ekim 2013 tarihinde festivalin resmi web sitesinden ve medya aracılığıyla duyurulacak. Ön değerlendirmeyi geçemeyen film sahiplerine herhangi bir iletişim yoluyla, ön değerlendirmeyi geçemedikleri bilgisi verilmeyecek.

Ön elemeden geçerek, yarışmalı bölüme kabul edilen 15 film, isimleri ilerleyen günlerden ilan edilecek olan ana jüri tarafından festival süresince değerlendirilecek. Birincinin Kristal Kayısı Ödülü yanı sıra 5 bin TL para ödülü de kazanacağı yarışmada, ödüle değer görülen film sahipleri ödüllerini 21 Kasım 2013 Perşembe gecesi yapılacak festival ödül töreninde alacak. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.