Malatya’da Kemal Sunal Rüzgârı Esecek

Malatya’da Kemal Sunal Rüzgârı Esecek

Bu yıl 15-21 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek 4. Malatya Uluslararası Film Festivali’nde Kemal Sunal bir dizi etkinlikle anılacak.

Bu yıl 15-21 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek 4. Malatya Uluslararası Film Festivali’nde Kemal Sunal bir dizi etkinlikle anılacak.

Malatya Valiliği’nin koordinasyonunda, Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı, Başbakanlık Tanıtma Fonu, Fırat Kalkınma Ajansı, Malatya Belediyesi ve İnönü Üniversitesi’nin destekleri ile düzenlenen Malatya Uluslararası Film Festivali’nde Kemal Sunal temalı etkinlikler gerçekleştirilecek. Yeri doldurulamayan usta isim, adına düzenlenen sergi, söyleşi ve özel kitap çalışması ile anılacak.

HABABAM SINIFI ÖĞRENCİLERİ SUNAL’I ANLATACAK

Geçtiğimiz yıl 38 yıl aradan sonra Malatya Uluslararası Film Festivali’nde bir araya gelen Hababam Sınıfı öğrencileri, bu kez de 'İnek Şaban'ı anlatmak için bir araya gelip hatıralarını canlandıracak.

Kemal Sunal teması çerçevesinde 1977 yapımlı Tosun Paşa ve 1999 yapımlı Propaganda filmlerinin de gösterileceği festivalde, Kemal Sunal anısına Ulusal Uzun Film Yarışması’nda yer alan filmler halk oylamasına sunulacak. Oylama sonucunda ödüle değer görülen filme Kemal Sunal Halk Ödülü, Sunal ailesi tarafından takdim edilecek.

Kemal Sunal etkinlikleri kapsamında, Gül Sunal’ın hazırladığı değerli oyuncunun filmlerinde giydiği elbiselerden ve kullandığı aksesuarlardan oluşan sergi de festival haftası boyunca Malatya Park AVM’de sinemaseverlerle buluşacak.

Ayrıca Sunal ailesinin katılımıyla yine Malatya Park AVM’de bir söyleşi gerçekleştirilecek. Sinema yazarı ve araştırmacısı Ali Can Sekmeç’in Kemal Sunal’ın röportajlarını derleyerek özel olarak oluşturduğu ‘KahKaha Kralı’ kitabı da sinemaseverlere hediye edilecek. Sekmeç’in özel arşivinden derlenen Kemal Sunal Sergisi de festival boyunca gezilebilecek. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.