Malatya’da Kar Temizleme İşlemi 248 Personel Ve 112 Araç İle Yapılacak

Malatya’da Kar Temizleme İşlemi 248 Personel Ve 112 Araç İle Yapılacak

Malatya Büyükşehir Belediyesi, kar yağışı sonrası temizleme işlemlerini 248 işçi ve 112 iş makinesi ile gerçekleştirecek. Malatya Büyükşehir Belediyesi Yol ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı bünyesindeki AYKOME Şube Müdürlüğü...

Malatya Büyükşehir Belediyesi, kar yağışı sonrası temizleme işlemlerini 248 işçi ve 112 iş makinesi ile gerçekleştirecek.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Yol ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı bünyesindeki AYKOME Şube Müdürlüğü tarafından tüm ilçelerde ayrı ayrı ekipler oluşturuldu. Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçelerde oluşturulan karla mücadele merkezindeki ekipler, yağışlı günlerde 24 saat hizmet verecek. Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, yol uzunluğu ve coğrafi yapı dikkate alınarak toplamda 248 personel ve 112 aracın görevlendirildiği 13 ekip oluşturuldu.

Akçadağ ilçesinde 8 araç 16 personel, Arapgir ilçesinde 8 araç 13 personel, Arguvan ilçesinde 7 araç 9 personel, Darende ilçesinde 8 araç 18 personel, Doğanşehir ilçesinde 8 araç, 15 personel, Doğanyol ilçesinde 5 araç 6 personel, Hekimhan ilçesinde13 araç 18 personel, Kale ilçesinde 4 araç 8 personel, Kuluncak ilçesinde 6 araç 11 personel, Pütürge ilçesinde 14 araç 19 personel, Yazıhan ilçesinde ise 6 araç 15 personel, merkez ilçelerden Battalgazi’de 15 araç 55 personel, Yeşilyurt’ta ise 10 araç ve 45 personel görevlendirildi.

Malatya kent merkezi ana caddeleri ile toplu taşıma akslarındaki kar temizleme çalışmaları, Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yapılacak. İlçe belediyeler ise mahalle bazlı ve ara sokaklarda çalışmalarını sürdürecek. Büyükşehir Belediyesi, ana arterlerde çalışmalarını tamamladıktan sonra ilçe belediyelerin çalışma yapacakları güzergahlara araç ve personel desteği sağlayacak.

Kış mevsiminde yoğun kar yağışı sırasında Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezi’nin, aynı anda Karla Mücadele Koordinasyon Merkezi olarak da hizmet vereceği belirtilerek, vatandaşların istek ve şikayetlerini 444 51 44 numaralı telefona iletebilecekleri belirtildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.