Makine mühendisleri ödül töreninde buluştu

Makine mühendisleri ödül töreninde buluştu

Makine Mühendisleri Odası Konya Şubesi meslekte 25, 40 ve 50. yılını dolduran oda üyesi makine mühendislerini plaketle ödüllendirdi.

Makine Mühendisleri Odası Konya Şubesi meslekte 25, 40 ve 50. yılını dolduran oda üyesi makine mühendislerini plaketle ödüllendirdi. Önceki akşam Makine Mühendisleri Odası Konya Şubesi Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen plaket töreninde ülkenin kalkınmasında, değişim ve gelişim sürecinde makine mühendislerinin etkisinin büyük olduğuna dikkat çekildi.

Makine Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Doç. Dr. Mete Kalyoncu, mühendislerin insan hayatını kolaylaştırmak için çalışan insanlar olduklarını dile getirerek, “Mühendislik, insana hizmet eder. Haz verici güzel bir meslek olmasının yanında bir o kadar da zor bir meslektir. Teknoloji çok hızlı gelişmektedir. Bundan uzun yıllar öncesinde bugünkü teknolojideki arabaların üretileceği hayal dahi edilemezken, bugün markalar birbirileri ile yarışır hale geldi. Konya’dan Ankara’ya gitmek belki günler alıyordu ama bugün teknolojinin gelişmesi ile birlikte bir saat gibi kısa bir sürede Ankara’ya ulaşabiliyoruz. Bir keşif eskisi gibi uzun yıllar sürmüyor. Artık teknoloji daha hızlı bir şekilde gelişiyor. 1970’li yıllarda en küçük bilgisayar bir oda büyüklüğündeyken, bugün bilgisayar cep telefonlarımıza taşınmış durumda” dedi.

Bugünlere gelinmesinde mühendisliğin her dalında olduğu gibi makine mühendislerinin de etkisinin büyük önemi olduğuna işaret eden Doç. Dr. Mete Kalyoncu, “Biz de Makine Mühendisleri Odası Konya Şubesi olarak üyemiz olan makine mühendislerinin bu emeğini görmezden gelemezdik. Meslekte yarım asırdır hizmet eden mühendislerimiz var. Her yıl olduğu gibi bu yıl da meslekte 25, 40 ve 50. yılını dolduran mühendislerimizi hatırlamak ve hatırlatmak için bu programı düzenledik. Mesleğimizin önde gidenleri, tecrübeli isimleri plaketle ödüllendiriliyor. Bütün meslektaşlarımı tebrik ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından meslekte 25, 40 ve 50. yılını dolduran makine mühendislerine plaketleri takdim edildi. Program yemek ikramı ile son buldu.

RASİM ATALAY

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.