Makarnayı ''Türk soslarıyla'' sevdirecekler

Makarnayı ''Türk soslarıyla'' sevdirecekler

Konya'da faaliyet gösteren Selva Gıda Sanayi A.Ş, makarnayı Türk sosları ve Türk yemekleriyle birlikte sunarak Türk kültürünü dünyada tanıtmayı hedefliyor

Konya'da faaliyet gösteren Selva Gıda Sanayi A.Ş, makarnayı Türk sosları ve Türk yemekleriyle birlikte sunarak Türk kültürünü dünyada tanıtmayı hedefliyor.
     Selva Gıda Genel Müdürü Mehmet Karakuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2011 yılının kendileri için yatırım yılı olarak geçtiğini söyledi.
     Makarna üretim kapasitelerini 125 tondan 210 tona çıkardıklarını vurgulayan Karakuş, öte yandan şebeke elektriği yerine doğalgazdan elektrik üretmek için tesis kurduklarını aktardı.
     2012 yılında yatırımlarının sonuçlarını görmeye başlayacaklarını aktaran Karakuş, ''İlk üç aya baktığımız zaman, 2012 hedeflerini realize edeceğimiz, belki de yılın ortasında tekrar revize edeceğimiz bir süreç gelişiyor'' dedi.
     80 ülke ile düzenli ticaret yaptıklarını açıklayan Karakuş, faaliyetlerine başladıkları günden bu yana 120 dünya ülkesiyle ürünlerini tanıştırdıklarını vurguladı.
     Fason üretim yapmadıklarını dile getiren Karakuş, ''Selva'' markasının Türkiye'de olduğu gibi dünya ülkelerinde de ''Selva'' adıyla raftaki yerini aldığını ifade etti.
    
     -Makarnaya ''Türk usulü'' sos-
    
     İç pazara ve ihracata aynı derecede önem verdiklerini, ürünün yüzde 50'sini iç pazarda yüzde 50'sini ihracatta değerlendirdiklerini belirten Karakuş, iç pazarda 81 ile ürün dağıtımı yaptıklarını bildirdi.
     Pazarda marka olarak 3. sırada bulunduklarının altını çizen Karakuş, şunları kaydetti:
     ''Pazarda, makarna tüketimini artırmaya yönelik gayret içindeyiz. Bu gayretimiz sonucunda insanların alışkanlıklarını değiştirmeye çalışacağız. Toplumun bir kısmı makarnayı, üzerine yağ gezdirilerek sunuma hazırlanan bir yemek olarak biliyor. Bunu değiştirmek için çalışmamız var. İnsanlarımızdan Avrupa'daki gibi soslar hazırlamasına yönelik beklentimiz yok. Biz makarnayı, Türk yemekleriyle ve Türk soslarıyla insanlara alıştırmaya çalışacağız. Kendi yemeklerimizin çoğuyla makarnanın birlikte yenilebileceğini göstereceğiz. Biz tüketicilere yönelik yaptığımız aktivitelerde bile ketçap ve mayonezle tadım yapmıyoruz. Her toplum makarnayı kendi kültürüne göre tüketiyor. Bizim de Türk kültürüne göre sunmamız lazım.''
     Bu yıl Konya'da düzenlenen TRT 34. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında yurt dışından gelen 500 yabancı çocuğa kaldıkları süre boyunca makarna ikram edeceklerine değinen Karakuş, yabancı öğrencilere Türk soslarını ve Türk yemeklerini de makarnayla birlikte tanıtacaklarını vurguladı.
     Karakuş, makarna tüketiminin artması için benzer tanıtımların yapılması gerektiğini bildirdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.