Mahalle Sakinleri Bozuk Yolların Yapılmasını İstedi

Mahalle Sakinleri Bozuk Yolların Yapılmasını İstedi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Korubaşı Mahallesi sakinleri bozuk olan yollarının yıllardır asfaltlanmamasına tepki gösterdi.Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Korubaşı Mahallesi Alkaya Sokak’ta bulunan 25 hanenin sakinleri bozuk olan yollarının...

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Korubaşı Mahallesi sakinleri bozuk olan yollarının yıllardır asfaltlanmamasına tepki gösterdi.

Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Korubaşı Mahallesi Alkaya Sokak’ta bulunan 25 hanenin sakinleri bozuk olan yollarının yapılmasını istedi. Okulların açılmasına az bir süre kala Alkaya Sokak üzerinde yaklaşık 25 hanede 20’ye yakın öğrenci bulunduğunu ifade eden mahalle sakinleri, öğrenci servislerinin yolların bozuk olması nedeniyle mahalleye gelmek istemediğini söyledi.

Korubaşı Mahallesi Alkaya Sokak’ta 1974 yılından bu yana yaşayan Hasan Zaman, kendisinin 40 yaşında olduğunu ve bu güne kadar yollarının hiç asfaltlanmadığını ifade etti. Ereğli Belediyesine defalarca dilekçe verdiklerini, belediye başkanları ile görüşüp söz almalarına rağmen yollarının yapılmadığını anlatan Zaman, “Çoluk çocuğumuz okula gidemiyor. Servis yok. Arabalarımızın her yıl lastiklerini değiştiriyoruz. Sanayiye çalışıyoruz. 1974 yılında buraya geldim. Ben de 40 yaşındayım. 1974’ten bu yana burası böyle” dedi.

Mahalleye 10 yıl önce geldiğini ve 10 yıldır Alkaya sokağa gidiş-gelişi sağlayan yolların bozuk olduğunu ifade eden Asiye Babaoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’dan yolları asfaltlamasını talep etti.

Mahalle sakinlerinden Mustafa Köseoğlu da yolun yapılması için bu güne kadar her türlü girişimi yaptıklarını belirterek, seslerine kulak verilmemesi durumunda belediyenin önüne gidip eylem yapacaklarını söyledi. Köseoğlu gazetecilere yaptığı açıklamada, “Yol yapılmazsa gerekirse belediyenin önüne gider eylem yaparız. Bu yolu bir şekilde yaptırmamız lazım. Okula giden çocuklarımız hep sıkıntılı. Öğrenci servisleri yol bozuk olduğu için gelmek istemiyor. Haklılar, bende olsam gelmek istemem” diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.