Magiad: Dış Fuarlar İşadamlarının Girişimcilik Ruhunu Canlı Tutuyor
Antalya Manavgat Girişimci İşadamları Derneği (MAGİAD) Başkanı Mehmet Kaba, turizm şehrinde girişimcilik ruhunun canlanması için yurtdışı fuarlarına özel önem verdiklerini söyledi. Manavgatlı işadamlarının girişmcilik ruhunu canlı tutmak için önümüzdeki günlerde Şili, Kenya, Burkinafaso, Fas ve Ürdün'e gezi düzenleyeceklerini belirten Başkan Kaba, bu kapsamda geçtiğimiz günlerde de Bosna-Hersek ve Gürcistan'da iki ülke işadamlarının karşılıklı iş görüşmelerinde bulunduğunu kaydetti.
MAGİAD Başkanı Kuru ile Yönetim Kurulu üyeleri Hasan Çolak, Orhan Tosun, İsmail Mutlu ve Hilmi Acır Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu'yu makamında ziyaret ederek yaptıkları çalışmalar hakkında bilgilendirme yaptı. Derneklerinin Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF) ve Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konferadasyonu'na (TUSKON) bağlı çalışma yaptığını belirten Kaba, yurt dışı gezilerinde fuarlara katılarak 'ufuk açıcı' girişmcilik ruhunu dinamik tutmaya bağlı çalışmalarını aralıksı sürdüreceklerini kaydetti.
Manavgat'ın ekonomik canlılık bakımından birinci önceliğini turizm, ikinci önceliğini tarımın oluşturduğunun altını çizen Kaba, "Ülke ziyaretleriyle girişimcilik ruhunu canlı tutmaya çalışıyoruz. Dernek bünyesinde Araştırma-Geliştirme(AR-GE) planlama ve proje çalışmalarıyla hangi ülke ile ticari ilişkilerimizi geliştirebiliriz üzerine çalışma yapıyoruz. Her iş adamının iş potansiyelini arttırması için yılda en az bir defa yurtdışına çıkarak kendi alanındaki gelişmeleri yakından takip etmesini istiyoruz. Yurtdışı gezileri genç işadamlarımız için ufuk açıcı oluyor. Bu konuda TUSKON işadamlarımıza ufuk açıcı oluyor. TUSKON'un desteğiyle Türk işadamlarının dünyanın dört bir yanına yatırım yapma heyacanı artıyor." ifadesini kullandı.
GÖÇ DEMEK 'MEDENİYET GÜCÜ' DEMEKTİR
Kaymakam Bulgurlu da yaptığı konuşmasında, dünyayı şekillendiren en önemli etkenin göç olduğuna dikkat çekti. Bulgurlu, dünyanın dört bir yanına 'insan merkezli' yatırım yapmak isteyen Anadolu insanının medeniyet gücünün göçe bağlı olduğunu iyi bilmesi gerektiğini kaydetti.
İspanya, İngiltere, Hollanda, Portekiz, Fransa ve İtalya gibi ülkelerin başta Afrika ülkeleri olmak üzere göç hareketliliğini asırlan öncesinden yaptığına işaret eden Bulgurlu, göçlerin insan merkezli değil, o ülkelerin milli kaynakları sömürme amaçlı olduğundan mutlaka Anadolu insanının şefkat ve merhamet elinin mazlum ve mağdur ülkelere değmesi gerektiğini söyledi.
Göçün olmadığı yerde ticari hayatında duracağını ve o bölgede değişime yönelik hiç bir canlılığın olmayacağını aktaran Bulgurlu, şöyle devam etti: "Göç demek medeniyet gücü demektir. İşdamalarımız dünyanın dört bir yanına giderek geçmişte olduğu gibi günümüzde de yaptığı yatımlarla medeniyetimizin gücünü göstermeli. İşadamalarımızın olmadığı yerde başka ülke işadamlarının göçle birlikte medeniyetlerinin gücü olacaktır. Medeniyetin gücüde doğru insanların elinde olmalı. Onun için işadamlarını dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmeleri için fuarlara katılmasını önemli buluyorum. Bu çalışmalar tıpki Japonlar gibi yüzde 100 randımanla çalışılmalı. Yapılan çalışmalarla gelecek nesillere ufuk açıcı olması için mutlama kayıt altına alınmalı." CİHAN
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.