Madenciler İlk Sahurunu Yerin Yüzlerce Metre Altında Yaptı

Madenciler İlk Sahurunu Yerin Yüzlerce Metre Altında Yaptı

Zonguldak’ta maden işçileri, Ramazan ayının ilk sahurunu yerin yüzlerce metre altında yaptı. Madenciler, Soma'da şehit olan meslektaşlarını da unutmadı, onlar için dua etti.Sahur vaktinin girmesiyle mesaiye ara veren maden işçileri önce...

Zonguldak’ta maden işçileri, Ramazan ayının ilk sahurunu yerin yüzlerce metre altında yaptı. Madenciler, Soma'da şehit olan meslektaşlarını da unutmadı, onlar için dua etti.

Sahur vaktinin girmesiyle mesaiye ara veren maden işçileri önce tahtadan sofra kurdu, sonra evlerinden getirdikleri domates, zeytin, peynir, üzüm, soğan, biber, salatalık ve ekmekten oluşan nevaleleri sofraya dizdi.

Mütevazi sofrada soğanları dizlerinde kırıp sahurlarını yapan maden işçileri, Ramazan-ı Şerif'i kazasız belasız geçirerek bayrama erişmeyi diledi. İşçiler, ayrıca Soma’da hayatını kaybeden 301 madenci için de dua etti.

12 yıllık maden işçisi Kemal Çelik (36), “Üç ayların son ayı olan mübarek Ramazan ayına şu an girmiş bulunmaktayız. Az önce arkadaşlarımızla sahur yemeğini beraber yedik. Gönül isterdi ki evde ailemizle birlikte yapalım. Bu meslek böyle. Üç vardiya olarak çalıştığımız için bize de bu vardiyada denk geldi. Bu yüzden Ramazan’a şu anda maden ocağında girdik. Mecburiyetten ekmek parası için girdik. Çalışmak zorundayız." dedi.

Soma'da hayatını kaybeden işçileri de anan Çelik, "Geçen ay Soma’da 301 arkadaşımızı kaybettik. Onlara Cenab-ı Allah’tan rahmet, ailelerine de başsağlığı diliyorum. Herkesin yapabileceği bir meslek değil. Bu şekilde ölümler olmadığı zaman madencilikte hiçbir insanın değeri yok. Toplu bir ölüm oldu, madencilik gündeme geldi. Ama kader, yapacak bir şey yok. Büyüklerimiz söylediğine göre demek ki bu işin fıtratında var. Sen yeryüzünde rahat rahat yaşa. Biz canlıyken yerin altına giriyoruz. Madenci ölmeden yerin altına giriyor. Mübarek ayda bütün madencilerin bayrama erişmelerini niyaz ediyoruz. İnşallah madenlerde kaza bela olmaz, ocaklar sönmez. Bu vesile ile Allah bizi Ramazan'a sağ salim çıkarıp bayramlara erişmemizi nasip etsin.” diye konuştu.

MADEN MÜHENDİSİ KARAKAYA: SAHURUMUZU MÜTEVAZİ SOFRAMIZDA YAPTIK

Ocak içerisinde sahur yapmanın ayrı bir ayrıcalığı olduğunu belirten Maden Mühendisi Özcan Karakaya ise Ramazan ayına ulaşmanın sevincini yaşadıklarını söyledi. Karakaya, "Ocakta çalışan arkadaşlarımızla birlikte mütevazi soframızda peynirimizle ve zeytinimizle ilk sahurumuzu yaptık. Maden işi süreklilik arz ettiği için devam ediyoruz. Ümit ediyorum hiçbir arkadaşımızın burnu bile kanamadan kazasız belasız bir şekilde bayrama erişiriz. En son Soma olayı ve onun öncesindeki binlerce maden şehidini Allah nur içinde yatırsın. Mütevazi soframız vardı. Peynir, zeytin, ekmek, soğan ve içecek şeklinde mütevazi bir sofra kurduk.” ifadelerini kullandı.

İşçiler daha sonra sahur yapmalarının ardından kömür kazmaya devam etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.