Maaş zam farkları  6-7 Şubat’ta

Maaş zam farkları 6-7 Şubat’ta

Emekli maaşı zam farkı için tarihlerini duyuran Çalışma Bakanı Işıkhan, ödemelerin 6 Şubat ve 7 Şubat'ta yapılacağını açıkladı.

Emekli maaşı zam farkı, SSK emeklisi olanlar için 6 Şubat Salı günü, Bağ-Kur emeklisi olanlar için ise 7 Şubat Çarşamba günü itibariyle yatacak.

Emekli maaşına yapılan zam oranının yüzde 49'a yükseltilmesini içeren kanun geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete yayımlanmış yüzde 12'lik emekli maaşı zam farkı için tarih beklenmeye başlamıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli maaşı zam farkı için tarihleri açıkladı.

ORAN YÜKSELTİLMİŞTİ

Emekli maaşı zam farkları 6 Şubat itibariyle hesaplara yatmaya başlayacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan "Ocak 2024 itibarıyla yüzde 49,25 oranında yükseltme yaptığımız SSK ve Bağ-Kur emeklilerimiz ile hak sahiplerinin aylık fark tutarlarını ödemeye başlayacağız. SSK kapsamında emekli olan vatandaşlarımız için 6 Şubat’ta gerçekleştirilecek. Bağ-Kur kapsamında emekli olan vatandaşlarımız için 7 Şubat'ta gerçekleştirilecek" açıklaması yaptı.

Işıkhan, Antalya'da katıldığı toplantıda, SSK ve Bağ-Kur emeklileri ile hak sahiplerinin aylık fark tutarlarının, 6 ve 7 Şubat'ta ödeneceğini açıkladı.

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.