Lys'de Türkiye 6'ncısı Oldu, 40 Bin Liralık Otomobili Kaptı

Lys'de Türkiye 6'ncısı Oldu, 40 Bin Liralık Otomobili Kaptı

Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) TS alanında Türkiye 6’ncısı olma başarısı gösteren Özel Nilüfer Eğitim Kurumları Nilüfer Anadolu Lisesi öğrencisi Ömer Faruk Köse’ye, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 40 bin lira değerinde...

Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) TS alanında Türkiye 6’ncısı olma başarısı gösteren Özel Nilüfer Eğitim Kurumları Nilüfer Anadolu Lisesi öğrencisi Ömer Faruk Köse’ye, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 40 bin lira değerinde 2014 model otomobil hediye edildi. Belediye, ülke genelinde ilk bine giren 55 öğrenciye ise bisiklet verdi. Ehliyetinin olmadığını söyleyen Köse ise üniversite adaylarına çalışma tüyoları verdi.

Geçtiğimiz yıllarda ilk 10'a giren öğrencilere otomobil, ilk bine giren öğrencilere de dizüstü bilgisayar hediye eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, üniversite adayı öğrencileri başarıya teşvik etmek amacıyla Bursa il sınırları içindeki okullardan, üniversite sınavına giren ve herhangi bir puan türünden Türkiye başarı sıralamasında ilk 10'a giren öğrencilere otomobil, ilk bine girenlere ise bisiklet verdi. MF-1, MF-2, MF-3, MF-4, TM-1, TM-2, TM-3, TS-1, TS-2, DİL-1, DİL-2 ve DİL-3 puan türleri arasından, öğrencinin en yüksek aldığı türe göre belirlendi. Merinos Gönül Sofrası’nda düzenlenen törende, Özel Nilüfer Eğitim Kurumları'nda eğitim görüp FEM Dershaneleri'nde sınavlara hazırlanan ve Y-TS2'de Türkiye altıncısı, TS2'de Türkiye sekizincisi olma başarısı gösteren Ömer Faruk Köse’ye, 2014 model sıfır otomobil hediye edildi.

Ehliyetinin olmadığını belirten Köse, "Özel Nilüfer Anadolu Lisesi’nden mezun oldum, sözel alanında altıncı oldum, araba hediye ettiler. Öncelikle başkanımıza teşekkür ederim. Başarıda sayılması gereken çok isim var. İlk olarak Habip Çap hocam var. Kendisi, Ortadoğu ve Balkanlar'ın en iyi tarihçisi ve rehberlikçisidir. Sonra annemin beni sürekli yönlendirmesi var. Arkadaşlar arsında yaptığımız sohbetlerde birbirimizi gaza getirmenin de başarıda etkisi vardır. Şu anda ehliyetim yok ama belli olmaz. Belki ehliyet alıp kullanırım, belki aileme veririm. TOBB Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandım. Aracı eve götürmek için de hocam geldi. İlk 10’a girme biraz nasip işi oldu. İlk 100’e girmeyi bekliyordum, ilk bine giren herkesin ilk 10’a girebileceğine inanıyorum." dedi.

BAŞARIYA GİDEN YOLUN TÜYOLARINI VERDİ

Köse’yi mutlu gününde öğretmenleri Habip Çap ve Özel Nilüfer Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Erhan Öztürk yalnız bırakmadı. Sınava hazırlanma sürecinin kişiden kişiye farklılık gösterdiğine dikkat çeken Ömer Faruk Köse, şunları kaydetti: "Belirli bir taktik var demek yanlış olur, her insanın önce kendini bilmesi lazım. Biraz özgüven olması gerekir. ‘Ben yapabilirim’ mantığında olunması lazım. Yoksa bu özgüven de ‘züğürt tesellisi olan özgüveni değil, ‘çalışırsam yaparım’ özgüveni değil. İnsan kendine güvendiği zaman, az çok sınırlarını da bildiği zaman başarı geliyor. Günde belirli bir saat çalışmam olmadı. Anladıysam bırakmışımdır, günde 5-6 saat çalışmak gibi bir sistemim olmadı."

Anne Nazlı Köse ise "Ehliyeti yok ama sürücü kursuna yazılacak. Çok güzel bir duygu. Onur verici bir olay. Allah herkese yaşatsın, o kadar heyacanlıyım ki duygularımı dile getiremiyorum." diye ifade etti.

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de Bursa'nın her alanda Türiye'nin öncü kentlerinden biri olduğunu belirterek, eğitimde de bu yarışta en önde olmasını istediklerini söyledi. Altepe, Bursa'ya altyapı ve diğer hizmetlerin yanında sosyal belediyecilik anlamında da hizmet etmeye çalıştıklarını kaydetti. Üniversite adaylarını teşvik etmek amacıyla 12 branşta ilk 10’a girenlere otomobil verdiklerini hatırlatan Başkan Altepe, "12 branşta ilk bine giren 55 öğrencimiz var, onları bisikletle ödüllendiriyoruz. Ama 12 branşta ilk 10’a giren tek bir öğrencimiz var, o da Özel Nilüfer Anadolu Lisesi’nden 538.46 puanla Türkiye 6’ncısı olan Ömer Faruk Köse. Kendisini alkışlıyoruz. Gönül isterdir ki 12 branşta 120 öğrenciye otomobil verseydik. Bunlardan bir tanesi Bursa’ya düştü, inşallah önümüzdeki sene daha fazla araba veririz." diye konuştu.

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun’un da katıldığı törende, Ömer Faruk Köse’ye aracın anahtarı verilirken, 55 öğrenciye de bisiklet hediye edildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.