Lütfi için ilik geldi

Lütfi için ilik geldi

Ağır bağışıklık sistemi hastalığı nedeniyle, nakli zorunlu olan 3 yaşındaki çocuk için bulunan ilik, Almanya'dan getirildi.


Anne Hilal Höl'den (22) alınan bilgiye göre, 3 yaşındaki Lütfi'nin, doğduğu günden bu yana hergün hastaneye götürüldüğü belirtildi.
Oğlundaki ağır bağışıklık sistemi rahatsızlığı nedeniyle çok zor günler geçirdiklerini kaydeden Höl, devletin sağladığı imkanlar ve doktorların özverili yaklaşımlarıyla Lütfi'yi bugüne kadar yaşatabildiklerini anlattı.
Daha önce yine yurt dışında bulunan uygun iliği parasızlık yüzünden Türkiye'ye getiremediklerini, bunun üzerine kardeşten uygun iliğin yapılabileceğini öğrenince, bir çocuk daha dünyaya getirdiğini söyleyen Höl, ''Gerekli tahlillerin ardından kardeşiyle dokularının uyuşmadığı belirlendi. Bu kez Almanya'da uygun ilik bulundu fakat ilik için paramız yoktu'' dedi.
YAYINLANAN HABERLER UMUTLARI YEŞERTTİ
Geçtiğimiz günlerde oğluyla ilgili gazete ve televizyonlarda yayınlanan haberlerden sonra, Türkiye'nin her tarafından kendilerine yardım etmek için insanların seferber olduğunu belirten Höl, şunları kaydetti:
''Çok duygulandım. Uygun iliğin Almanya'dan getirilmesi için gereken yaklaşık 10 bin TL bulundu. Oğlum için yeterli para bulunduğunu öğrendiğimde dünyalar benim oldu. Yeniden doğmuş gibi oldum. Tek isteğim oğlumun yaşaması. Çok fazla acı çektik. Oğlum günden güne gözümün önünde eriyordu. Doktorlar ilik naklinin şart olduğunu, nakil yapılmazsa en fazla 10 yaşına kadar yaşayabileceğini belirtiyordu. Şimdi işlerimiz yoluna giriyor. Antalya'dan gelen telefonla sevince boğulduk. Çünkü iliğin geldiğini ve nakil için Lütfi'yi beklediklerini söylediler.''
Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Pediatrik Hematoloji Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ümran Çalışkan da, ilik naklinin Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinden kısa sürede gerçekleştirileceğini söyledi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum