Lüksemburg'dan Türkiye'ye Mülteci Kampları İçin Övgü

Lüksemburg'dan Türkiye'ye Mülteci Kampları İçin Övgü

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn ile Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nde görüştü.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn ile Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nde görüştü. Gaziantep’te sığınmacılara verilen hizmeti yerinde gören Asselborn'nun Türkiye'yi takdir ettiği ifade edildi.

Davutoğlu'nun, Asselborn'a Lüksemburg Büyük Dükü Henri ile eşi Düşes Maria Teresa'nın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün daveti üzerine 66 yıldan sonra devlet başkanı seviyesinde yapılan ilk Türkiye ziyareti için duyduğu memnuniyeti dile getirdiği öğrenildi.

Asselborn, bu görüşmede Lüksemburg Büyük Dükü Henri'nin eşi Büyük Düşes Teresa ile Gaziantep’te Nizip'teki Suriyelilerin barındığı konteyner kenti ziyaret ettiğini hatırlattı. Burada sığınmacılara verilen hizmeti yerinde görerek, Türkiye'yi bir kez daha takdir ettiklerini ifade ettiği kaydedildi.

Ayrıca Suriye'deki yaşanan sorunların çözümü için yapılacaklar konusunda ortak mutabakata varıldığı, dünyada kimyasal silahların kullanımı ve Cenevre’de ikinci bir konferansın toplanmasının gündeme geldiği belirtildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.