Lübnan'da Kaçırılan Pilotlara Ailelerinden Mesaj: Biz Güçlüyüz Siz De Güçlü Olun

Lübnan'da Kaçırılan Pilotlara Ailelerinden Mesaj: Biz Güçlüyüz Siz De Güçlü Olun

Lübnan'da kaçırılan Türk pilotlar Murat Akpınar ve Murat Ağca'nın aileleri, rehin pilotlara mesaj gönderdi.

Lübnan'da kaçırılan Türk pilotlar Murat Akpınar ve Murat Ağca'nın aileleri, rehin pilotlara mesaj gönderdi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu tarafından kabul edilen aileler, kendilerine verilen bilgilerden sonra umutlarının daha da arttığını belirtti. Aileler, pilotlara "Devletimiz, milletimiz güçlüdür. Bizler aileler olarak güçlüyüz, siz de orada güçlü olun, dik durun. Sizin hiçbir kusur ve kabahatiniz yok. Hiç kimseye en ufak bir zararınız da olmadı. Tamamen siyasi bir sebeple orada kaçırılmış durumdasınız; ancak bütün Türkiye sizin arkanızda devletin bütün kurumları arkanızda. Aileleriniz olarak bizler sizin arkanızdayız. Güçlüyüz ve bu gücümüzü hiç bir şey de bizden alamayacak." mesajını gönderdi.

    Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Lübnan'da kaçırılan Türk pilotlar Murat Akpınar ve Murat Ağca'nın ailelerini Dışişleri Bakanlığı'nda kabul etti. Kabulün ardından aileler adına Murat Akpınar'ın kardeşi İrfan Medet Akpınar bir açıklama yaptı.

    Bundan 2 hafta önce Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bir görüşme yaptıklarını ve sonrasında basın mensuplarının kendilerine soru yönelttiğini hatırlatan Akpınar, "Bugün de yine tarafımızdan gelen talep doğrultusunda Dışişleri Bakanımız bizi görüşmeye çağırdı. Yoğun programında bize vakit ayırdığı için teşekkür ediyorum." dedi.

    Murat Akpınar'ın kardeşi, görüşmeye ilişkin "Cumhurbaşkanı ile görüşmemiz sonrası olayın sıcaklığı devam ediyordu bilgi akışı tam değildi. Bu süreç içerisinde tam bir bilgi edinememenin sıkıntısını yaşıyorduk. Dışişleri Bakanımız bu konuda uzunca bir bilgilendirme yaptı, istihbarat birimlerimizden gelen bilgiler de bize aktarıldı. Tabi bunları paylaşmamız mümkün değil." şeklinde konuştu.

    Cumhurbaşkanı ile görüşmelerinden sonra kendilerine "Görüşmeden sonra sizde bir değişiklik oldu mu?" diye sorulduğunu hatırlatan İrfan Akpınar, "Ben de olmadı demiştim. Bugün daha sıcak daha güncel aktüel bilgiler aldık. Daha umutluyuz, inancımız daha da güçlü. Zaten en başından itibaren bu gücümüzü koruyoruz her iki aile olarak. Bu görüntüler mutlaka ki Lübnan'da da yayınlanacaktır. Sevgili ağabeyim sevgili Murat Ağca; devletimiz, milletimiz güçlüdür. Bizler aileler olarak güçlüyüz, siz de orada güçlü olun, dik durun. Sizin hiçbir kusur ve kabahatiniz yok. Hiç kimseye en ufak bir zararınız da olmadı. Tamamen siyasi bir sebeple orada kaçırılmış durumdasınız; ancak bütün Türkiye sizin arkanızda devletin bütün kurumları arkanızda. Aileleriniz olarak bizler sizin arkanızdayız. Güçlüyüz ve bu gücümüzü hiç bir şey de bizden alamayacak." mesajını verdi.

    Bugünkü açıklamaların kendileri açısından çok faydalı olduğunu tekrar vurgulayan pilot Murat Akpınar'ın kardeşi, son olarak da "Çok daha iyiyiz, moral olarak da iyiyiz, gelişmeler güzel. İnşallah en kısa sürede hayırlı bir netice alacağımızı düşünüyoruz." diye konuştu.

    Aileler, basın açıklamalarının ardından bakanlıktan ayrıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.