LPG'li arabaya binmenin mantığı kalmayacak! Yeni döneme 7 saat kaldı

LPG'li arabaya binmenin mantığı kalmayacak! Yeni döneme 7 saat kaldı

Türkiye'de vatandaş tasarruf etmek için LPG'li araçları tercih ediyor. 7 saat sonra ise LPG'li araçlara binmenin bir mantığı kalmayacak.

Akaryakıt piyasasındaki güncel gelişmeler bağlı olarak vatandaşın otomobillerde tercih ettiği yakıt değişiklik gösteriyor. Eskiden daha az yaktığı gerekçesiyle vatandaş dizel araçları tercih ediyordu. Sonra bu tercih benzin/LPG olarak değişti.

lpggg.jpg

Şuan ise yeni nesil araçlarda tercih hybrit olarak öne çıkıyor. Benzin ve motorine dev zamların gelmesiyle LPG yani gazla çalışan araçlara talep arttı. Öyle ki aynı sınıfta dizel bir araç kilometrede 2 lira yakıt tüketirken, LPG'li araçlar ise 1 lira 20 kuruş civarında yakıt tüketiyordu.

lpgggggg.jpg

Bu da LPG'li araçları cazip kılıyordu. Son gelişmelerle ise bu durum değişmeye başladı. Tam 7 saat sonra LPG'li arabaya binmenin bir mantığı kalmayacak. Çünkü bugün gece 12'den itibaren LPG'ye dev zam geliyor.

lpg.jpg

Söz konusu zammın miktarı ise 1 lira 30 kuruş olarak açıklandı. Bu zamla birlikte LPG'li arabalara binmekte daha maliyetli hale gelecek. Otomobil sahipleri ise bu zammın geri çekilmesi gerektiğini düşünüyor. Vatandaş bahsi geçen zamlara çok kızıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
236 Yorum