Lokantacılar batmanın eşiğine geldi!

Lokantacılar batmanın eşiğine geldi!

Konya Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Ali Osman Karamercan, “Esnaf, batmanın eşiğine geldi. Aralık ayı sonrası yasaklar devam ederse biz tamamen biteriz. Devletten kredi değil, hibe istiyoruz” dedi

Pandemi süreciyle birlikte esnaf, büyük bir çıkmazın içine girdi. Aylarca işletmeleri kapalı kalan, yeni normalleşme süreciyle birlikte hizmetlerine başlayan, son yasaklarla birlikte yeniden kısıtlamalara tabi tutulan lokantacı esnafı, batmanın eşiğine geldi. Lokantalara sadece paket servis yapma şartı getirilmesi, Konya'da birçok esnafın bu süreçte işletmesini kapatmasına sebebiyet verdi.

KONYA VALİSİNE SESLENDİLER

Yeni yasaklarla birlikte üzüldüklerini dile getiren Konya Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Ali Osman Karamercan, lokantacı esnafının batmanın eşiğine geldiğini ifade etti. Hafta içi saat 21.00'de sokağa çıkma yasağının başlamasıyla lokantacı esnafının paket servisini saat 20.00'de sonlandırdığını belirten Karamercan, “Esneklik bekliyorduk. Biz, paket servisin en azından 22.00'e kadar devam ettirilmesini isterdik. Bazı illerde Valilik aracılığıyla bu karar alındı. Bu konu ile ilgili Konya Valisi Vahdettin Özkan beye biz de çağrıda bulunuyoruz. Esnafımız, saat 22.00'e kadar paket servis yapmak istiyor” dedi.

adsiz-004.jpg

ESNAF KREDİ DEĞİL HİBE İSTİYOR

Esnafın perişan olduğunu dile getiren Karamercan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Devletten destek bekliyoruz. Biz, para istemiyoruz hibe verilse yeter. 7 ay önce esnafa 25 bin TL kredi verildi. Esnafımız bu krediyi çekti. Ödemeleri başladı. Aldığı krediyi ödeyebilen esnaf yok. Esnaf, bugün sadece çektiği kredinin borcunu ödeyemez durumda değil. Üyelerimiz, diğer borçlarını da ödeyemiyor. Yapılandırmada bir düzenlemeye gidilmesi gerekir. İlavelerin olması gerekir. Yapılandırmanın ardından ilk taksitin Ocak ayında değil, Nisan veya Mayıs ayında ödenmesi gerekir.”

YAKLAŞIK BİN 500 ESNAF İŞYERİNİ KAPATTI

“Bu gidişatın daha ne kadar böyle süreceğini bilmiyoruz. Esnaf, karamsar” diyen Konya Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Ali Osman Karamercan, şu ifadelerle konuşmasını noktaladı: “Kaybımız, çok fazla. Aralık ayının sonuna kadar dayanabileceğimiz kadar dayanacağız. Sonrasında yasak kararları devam ederse lokantacı esnafı kökten biter. Lokantalarda, restaurantlarda oturup yemek yemek yasak. Zaten bu karardan sonra işlerimiz durma noktasına geldi. Konya'da büyük küçük toplam 2 bin lokanta var. Alo paket yapan 500 esnaf çıkmaz. Geriye kalan esnaf, işletmesini kapattı. Üyelerimiz büyük bir çıkmazın içinde.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum