Loğoğlu: Haşim Kılıç'ın Açıklamaları Gereksiz Ve Yersiz

Loğoğlu: Haşim Kılıç'ın Açıklamaları Gereksiz Ve Yersiz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın anayasa yapım çalışmaları hakkındaki açıklamalarına tepki gösterdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın anayasa yapım çalışmaları hakkındaki açıklamalarına tepki gösterdi. Uzlaşma Komisyonu'nun başkanı olmadığını dile getiren Loğoğlu, daima saygılı davranmak durumunda olduğunu belirtti. Loğoğlu, açıklamaları gereksiz, yersiz açıklamalar olarak değerlendirdi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Loğoğlu, Ortadoğu'daki gelişmeleri değerlendirdi. Sözlerinin başında kadına şiddet konusuna değinen Loğoğlu, her zaman buna karşı çıktığını belirterek, kadın ile erkeğin eşit olduğunu vurguladı. Bu eşitliğin bozulacaksa dahi kadından yana bozulması gerektiğini ifade etti.

Mısır ile yaşanan sorunların talihsizlik olduğunu dile getiren Loğoğlu, Mısır'ın tepkisinin maalesef ağır olduğunu vurguladı. Türk Büyükelçisinin sınır dışı edilmesinin kendi söz ve davranışlarından dolayı olmadığına dikkat çeken Loğoğlu, Mısır hükümetinin gerekçe olarak 'Türkiye'nin izlediği müdahaleci politika' olarak gösterildiğini kaydetti. Bu durumdan kaygı duyulması gerektiğini ifade eden Loğoğlu, Suriye'de, İsrail'de büyükelçi olmadığını ve şimdi de Mısır'da büyükelçi olmayacağını söyledi. Türkiye'nin çevre ülkelerin önemli bir kısmında diplomatik temsilcilerinin bulunmadığının altını çizen Loğoğlu, AK Parti hükümetinin bölgedeki gerginliği artıran adımları peş peşe attığını kaydetti.

Başbakan'ın Mısır meselesini bir mitingde iç politika malzemesi yaptığını dile getiren Loğoğlu, bunun kabul edilir bir tarafı olmadığını vurguladı. Türkiye'nin Mısır ile düzgün ilişkiler içinde olmasını sadece iki ülke için değil bölgenin huzur ve barışa kavuşması bakımından çok önemli bir ilişki olarak gördüklerini dile getirdi. Bölge için olumsuz bir durum oluştuğuna dikkat çeken Loğoğlu, ilişkilerin daha kötüye gitmesini önleyecek adımları atmasının iki ülke açısından gerekli olduğunu ifade etti.

Suriye konusunda Türkiye'nin Cenevre sürecine destek vermesi çağrısında bulunan Loğoğlu, Türkiye'nin İran konusunda marjinalleştiğini ve yalnızlaştığını söyledi.

KILIÇDAROĞLU'NUN ABD ZİYARETİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Amerika ziyaretiyle ilgili bir soruya Loğoğlu, Amerika programı bakımından birçok hususun netleştiğini kaydetti. Kongrede çok sayıda Temsilciler Meclisi üyesiyle görüşme olacağını belirten Loğoğlu, Senato için halen bir haber beklediklerini belirtti. Beyaz Saray ve Dışişleri Bakanlığında da temaslar olacağını dile getiren Loğoğlu, "Üç ayrı düşünce kuruluşunun toplantısına katılacak. Kongrede çoğunluk lideriyle bir görüşme gerçekleştirilecek. Türk iş çevreleriyle ve Türkiye'de iş yapan Amerika'daki iş çevreleriyle görüşmeler olacak. Yahudi ve medya temsilcileriyle görüşmeler olacak. Türk toplum kuruluşlarıyla temasla olacak. Çok yoğun bir görüşme olacak." diye konuştu.

Filistin devletinin kurulmasını desteklediklerini belirten Loğoğlu, İran ile yapılan anlaşmanın bölge istikrarı açısından önemli olduğunu vurguladı. İsrail'in bu anlaşmadan rahatsız olduğunu, ancak iknasını Amerika'nın yapabileceğini ifade eden Loğoğlu, Türkiye'nin yeniden bir değerlendirme yapıp yeni politikalar üretmesi gerektiğine dikkat çekti. Yansımaların Türkiye'nin izleyeceği politikalara bağlı olacağını ifade etti.

Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun dağılacak olmasıyla ilgili bir soruya Loğoğlu, bunun temel sebeplerinden birinin AK Parti'nin başkanlık sistemindeki ısrarı olduğunu kaydetti. Meclis Başkanı'nın bu görevinde ısrar edip pes etmemesi gerektiğini anlatan Loğoğlu, Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu söyledi.

HAŞİM KILIÇ'IN AÇIKLAMALARI

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın açıklamalarına tepki gösteren Loğoğlu, Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın Uzlaşma Komisyonu'nun başkanı olmadığını söyledi. Daima saygılı davranmak durumunda olduğunu belirten Loğoğlu, bu açıklamaların anayasa yapımına katkı yapmayacağını belirtti. Başkanın bu tür açıklamaları sürekli yaptığını ifade eden Loğoğlu, bu açıklamanın halka, anayasa çalışmalarına, demokrasi ve özgürlükleri geliştiren koruyan, anayasa yapılmasına bir başka engel teşkil ettiğini kaydetti. Loğoğlu, açıklamaları gereksiz, yersiz açıklamalar olarak değerlendirdiğini vurguladı.

Amerika'da dahil yurt dışına yapılan ziyaretlerde dertlerinin AK Parti değil CHP'yi anlatmak olduğunu ifade eden Loğoğlu, Türkiye'nin AK Parti'den ibaret olmadığını, CHP'nin de her konuda fikri ve vizyonu olan bir parti olduğunu anlatmaya gittiklerini söyledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.