Liseli Gençten Ortopedik Engelli Kore Gazisine Tekerlekli Sandalye Hediyesi

Liseli Gençten Ortopedik Engelli Kore Gazisine Tekerlekli Sandalye Hediyesi

Osmaniye'de yaz tatilinde babasının yanında çalışarak para biriktiren Muhammet Alperen Bildik, kazandığı para ile 86 yaşındaki ortopedik engelli Kasım Çök'e tekerlekli sandalye hediye etti.Engelliler Platformu tarafından Gebeli Mahallesi, tarihi...

Osmaniye'de yaz tatilinde babasının yanında çalışarak para biriktiren Muhammet Alperen Bildik, kazandığı para ile 86 yaşındaki ortopedik engelli Kasım Çök'e tekerlekli sandalye hediye etti.

Engelliler Platformu tarafından Gebeli Mahallesi, tarihi Gebeli Çınarı altında düzenlenen programla Muhammet Alperen Bildik tarafından bağışlanan tekerlekli sandalye, Kore gazisi 86 yaşındaki Kasım Çök’e teslim edildi.

Osmaniye Engelliler Platformu Başkanı Mimar Haydar Aktürk, yaptığı konuşmada, “Muhammet Alperen Bildik kardeşimiz, yaz sezonunda babasının dükkanında çalıştığı süre içerisinde biriktirdiği paralarla bir tekerlekli sandalye alıp Engelliler Platformu'na hediye etti. Bizler de muharip gaziler derneğimizle yaptığımız görüşmede, bir üyelerinin tekerlekli sandalye ihtiyacının olduğunu öğrendik. Muhammet kardeşimiz daha önce de mavi kapak etkinliklerimizde her zaman yanımızdaydı. Muhammed’in bize verdiği tekerlekli sandalyeyi Kore Gazisi olan ağabeyimize hediye ediyoruz. Bu katkılarından dolayı Muhammed kardeşimize ve Muharip Gaziler Derneğimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Yaz tatili döneminde Küçük Sanayi Sitesi’nde oto yedek parçacısı olan babasının yanında çalıştığını belirten imam hatip lisesi öğrencisi 16 yaşındaki Muhammet Alperen Bildik, "Babamın yanında çalışarak biriktirdiğim bu paralarla tekerlekli sandalye alarak arkadaşlarıma örnek olmak istedim. Engelliler Platformu Başkanı Haydar Bey'den bu konuda yardımcı olmasını istedim ve almış olduğum tekerlekli sandalyeyi onların aracılığıyla ihtiyaç sahibi amcamıza teslim ettik. Çok mutluyum, bu davranışımın herkese örnek olmasını istiyorum.” diye konuştu.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Osmaniye Şube Başkanı Halil Yamacı da engelli aracını onurla ve gururla teslim aldığını belirterek, Muhammet Alperen Bildik’e yaptığı yardımdan dolayı teşekkür etti. Daha sonra lise öğrencisi Bildik’e, örnek davranışından dolayı Türkiye Muharip Gaziler Derneği Osmaniye Şubesi tarafından plaket, Engelliler Platformu tarafından ise teşekkür belgesi verildi.

Gazi arkadaşlarını gören ve duygulanan muharip gazilerden Kore gazisi Kasım Çök ise tekerlekli sandalye yardımında bulunan Muhammed Alperen Bildik ve kendisine teslim edilmesinde aracı olanlara teşekkür etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.