Liceli Çiftçiler Ege’de Organik Tarım Alanlarını Gezecek

Liceli Çiftçiler Ege’de Organik Tarım Alanlarını Gezecek
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Lice Organik Tarımın Geliştirilmesi Projesi kapsamında Ege Bölgesi’ne teknik gezi düzenliyor. Liceli çiftçilerin katılacağı teknik gezide, çiftçi kooperatifleri, orga...

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Lice Organik Tarımın Geliştirilmesi Projesi kapsamında Ege Bölgesi’ne teknik gezi düzenliyor. Liceli çiftçilerin katılacağı teknik gezide, çiftçi kooperatifleri, organik ürünlerin satıldığı pazarlar ve ürünlerin satıldığı şirketler yerinde incelenecek, deneyimler paylaşılacak.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yerel Ekonomiyi Güçlendirme Daire Başkanlığı, Lice Organik Tarımın Geliştirilmesi Projesi kapsamında Liceli çiftçileri Ege Bölgesi’ne götürmeye hazırlanıyor. Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın hibe desteğiyle uygulanan proje kapsamında, 27-30 Nisan tarihleri arasında çiftçilere yönelik İzmir ve ilçelerini kapsayan teknik gezi düzenlenecek. Çiftçiler, 2016 İzmir Ekoloji Fuarı’nı, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü’nü, Seferihisar Belediyesi’nin oluşturduğu çiftçi kooperatiflerini, işletmeleri, örgütlenme modellerini, organik ürünlerin satıldığı pazarları ve ürünlerin satıldığı şirketleri, yakından tanıma ve deneyimleri paylaşma fırsatı yakalayacak.

8’i çiftçi olmak üzere 14 kişinin katılacağı gezi hakkında bilgi veren Yerel Ekonomiyi Güçlendirme Daire Başkanlığı Proje Koordinatörü Menap Şeker, gezinin çiftçilerin kapasitelerini genişletmek ve farkındalık yaratmak amacıyla düzenlendiğini ifade etti. Yerel yönetimler, tarım işletmeleri ve üniversitelerin organik tarım alanındaki deneyimlerinin yerinde görüleceğini belirten Şeker, gezinin üretim aşaması, ürünlerin paketlenmesi, pazar yerleri ve çiftçilerin örgütlenme süreçlerini görme açısından faydalı olacağını aktardı.

“TEKNİK GEZİ ÇİFTÇİLERE KATKI SAĞLAYACAK”

Organik tarımın en fazla geliştiği bölgenin Ege Bölgesi olduğunu, bu nedenle düzenlenen gezinin çiftçiye büyük katkısının olacağını ifade eden Şeker, “Bir defa çiftçiler ilgili birimlerden çeşitli brifingler alacaklar. Bu durum doğrudan kapasitenin gelişmesine katkı sunacak. Çiftçilerin organik tarım yönünden vizyonları gelişecek. Gezi dönüşünde benzer uygulamaları kendi topraklarında yapma şansı bulacaklar” dedi.

“ORGANİK PAZAR OLUŞTURULACAK”

Projenin dört hedef bileşen üzerine inşa edildiğini, şu ana kadar iki hedef bileşenin gerçekleştirildiğini söyleyen Şeker, teknik gezinin projenin sadece bir ayağı olduğunu söyledi. Bundan sonraki süreçlerde organik tarımın gelişmesi için bir konferans düzenleneceğini kaydeden Şeker, ayrıca yakın zamanda kentte organik pazarın oluşturulması için ihaleye çıkılacağını, çiftçilerin örgütlenmesi ve kooperatif kurması için çalışmalar yürütüleceğini dile getirdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.