Libyada BOP oyunu var

Libyada BOP oyunu var

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan, Libyada Büyük Ortadoğu Projesinin uygulamaya konulduğunu söyledi

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan, Libya'ya yönelik uluslararası müdahaleyle ilgili olarak, ''Bu olayın, ABD'nin ana hedefi olan Büyük İsrail'in kurulması ve güvenliğinin sağlanması için Büyük Ortadoğu Projesi'nin (BOP) yürürlüğe konulmasından başka bir şey olmadığını'' ifade etti. 
Yazılı açıklamayla Libya'ya yönelik operasyonu eleştiren Kazan, Ortadoğu ülkelerindeki diktatörler bahane edilerek BOP'un adım adım uygulamaya konulduğunu öne sürdü. Demokrasi adına 2000'li yılların başında Irak'ta başlatılan operasyonların bir milyon Müslüman'ın hayatına mal olduğunu belirten Kazan, ''Operasyonlar, birkaç ay önce Sudan'ı ikiye böldükten, Tunus'u, Fas'ı, Cezayir'i ve Mısır'ı hallettikten sonra, şu sıralar, İsrail'in en büyük düşmanı olan Libya'ya kefen biçmektedir. Bu olay, ABD'nin ana hedefi olan Büyük İsrail'in kurulması ve güvenliğinin sağlanması için BOP'un yürürlüğe konulmasından başka bir şey değildir'' ifadesini kullandı.
Son olayların, Saadet Partisi’nin vefat eden eski Genel Başkanı ve Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan'ın haklılığını bir kez daha ortaya koyduğunu savunan Kazan, ''Merhum Erbakan Hocamızın kırk yıldan beri haber verdiği, 'Siyonizm'in yayılma tehlikesi' görülüyor ki son siyasi gelişmelerle kapıya dayanmıştır. Türkiye, baştan karşı olduğu bu müdahale kararına tepki göstermek şöyle dursun, Sayın Başbakan'ın 'insani amaçla' destek vereceğini beyan etmesi bizi bir daha yanılgıya düşürmüştür'' şeklinde görüş belirtti. 
SEÇİM İTTİFAKI
Açıklamasında milletvekili genel seçimi çalışmaları ve ittifak konusundaki gelişmelere de değinen Kazan, şöyle devam etti: ''Saadet Partisi, Milli Görüş lideri Merhum Necmettin Erbakan'ın yeniden büyük Türkiye, yaşanabilir bir Türkiye ve yeni bir dünya idealini gerçekleştirmek için bu seçimlere şimdiden ve her bakımdan hazırdır. Ancak, partimiz hem geçmişteki Refahyol döneminin efsane hizmetlerini devam ettirmek ve hem de bir vefa borcunu ifa etmek amacıyla Demokrat Parti ve Türkiye Partisi ile bir ittifak çalışması içinde bulunmaktadır. Son aşamasına geldiğimiz çalışmaların kamuoyuna resmen açıklanmasından sonra ittifakta yer almak isteyecek diğer partilere, milletimiz için ağız tadıyla çalışmalarımıza destek olacaklarına inandığımız takdirde kapımız açık olacaktır.'' 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.