Levent Gültekin: Pkk Mahkeme Kurmuş, İş Adamlarından Haraç Topluyor

Levent Gültekin: Pkk Mahkeme Kurmuş, İş Adamlarından Haraç Topluyor

Gazeteci Levent Gültekin, PKK'nın Ardahan'da çadır kurup iş adamlarından ve esnaftan haraç topladığını söyledi.CNN Türk'te yayınlanan "Tarafsız Bölge" programına katılan gazeteci Levent Gültekin, PKK'nın doğuda yaptığı uygulamalarla...

Gazeteci Levent Gültekin, PKK'nın Ardahan'da çadır kurup iş adamlarından ve esnaftan haraç topladığını söyledi.

CNN Türk'te yayınlanan "Tarafsız Bölge" programına katılan gazeteci Levent Gültekin, PKK'nın doğuda yaptığı uygulamalarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Gültekin, PKK'nın mahkeme kurup iş adamarından haraç topladığını ifade etti. PKK'nın defakto bir yönetim uyguladğını belirten Levent Gültekin, "Şöyle bir durum var sahada; PKK artık defakto bir durum yapıyor. Mahkemeler kurmuş, çadır kurmuş. 50-60 tane gerilla var. Şehirden iş adamlarını, esnafı minibüsle taşıyıp herkese bir rakam yazıyor. Haraç. Sen şu kadar vereceksin. Sen şu kadar vereceksin diye." dedi.

'KESİN EMİR VAR HİÇ BİR ŞEY YAPMAYIN'

Bölgeden bir mülki amirle görüştüğünü ifade eden Levent Gültekin şoke eden bir olayı daha izleyicilerle paylaştı. Gültekin, görüştüğü mülki amirin kendisine şu olayı anlattığını söyledi: "Bizim ilde çok üst düzey mülki amirimize PKK'dan bir mahkeme kağıdı geldi seni yargılamak üzere çağırıyoruz diye. (Peki siz ne yapıyorsunuz diye sordum) Bize kesin talimat var. Hiç bir müdahalede bulunmayacagız. Herhangi bir hareket yapmayacağız."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.