"Lensle Havuza Girmek Ciddi Risk"

"Lensle Havuza Girmek Ciddi Risk"

Havuzlara lensle girmek göz kaybına yol açabilir

Uzmanlar uyarıyor: 'Lensle havuza girmek ciddi risk.'

Peki görme kaybına bile yol açabilecek bu riski ortadan kaldırmanın yolları neler?

Akdeniz Üniversitesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Ütesi Doç. Dr. Mustafa Ünal,  "Lens kirlendiğinde göze direk olarak mikrobiyal etkenler bulaşabiliyor. Bunlardan en önemlisi bizim özellikle korktuğumuz bir parazit var. Akantemobiya dediğimiz. Ve bununla enfekte olan bir göz görme kaybı ve tüm gözün kaybına kadar gidebilen, tedaviye yanıt vermeyen ve biraz evvel söyledim görme kaybı ile sonuçlanabilen bir tabloya yol açabiliyor." dedi.

Kötü bir tablo ile karşılaşmamak için yapılması gereken çok basit.

 Ünal, "Eğer kontak lens numarası düşükse, lenssiz idare edebiliyorsa hasta, o şekilde girmesi aslında en mantıklısı." dedi.

Lens numarası büyükler olanlar için ise 2 yol var.

Mustafa Ünal, "Lensi çıkarttığında bulanık görüyorsa, o zaman kullan at lenslerimiz var./Bunu havuza girerken takar. Havuzdan çıktıktan sonra ise atar ve bir daha artık takmaz, çöpe atar.Yada diğer bir çözüm,/su geçirmeyen deniz ve havuz gözlüklerimiz var. Sıkıca alın bölgesine oturuyor. Bundan taktığı zaman su ile lens temas etmeyeceği için bu da bir çözüm olabilir." dedi.

İşletmecilerin dikkat etmesi gereken hususlara gelince.

Mustafa Ünal, "Klor tabi çok önemli bir madde. Yani az olması da sıkıntı, çok olması da sıkıntı. Klordan başka temizleyici maddeler de kullanılıyor bildiğimiz gibi. Bunların oranının çok iyi ayarlanması gerekiyor." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.