Lazer epilasyonda nelere dikkat edilmeli?

Lazer epilasyonda nelere dikkat edilmeli?

Özel BSK Konya Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Kadriye Çimen, lazer epilasyonun insan vücuduna zarar verip vermediğini, hangi şartlar altında bu yöntemden faydalanılabileceğini açıkladı.

Lazer epilasyonu sadece güzellik amaçlı kullanılan bir araç olarak görmemek gerektiğini vurgulayan Kadriye Çimen, “Kıllar zaman zaman hastalıklara davetiye çıkarabilir. Bakteri, kötü koku, mantar ve kıl dibi iltihapları gibi. Hastalık riski taşıyan bölgelerdeki kıllar yarardan çok zarar verebilir. Özellikle genital bölge ve bacaklarda gelişen kıl köklerinin iltihaplanmaları, ancak kılların ortadan kaldırılmasıyla minimalize edilebilmektedir. Kadınlarda yüzde görülen aşırı tüylenmelerin yol açtığı psikolojik sorunlar da göz ardı edilmemeli, bu tür hastalar mutlaka bir dermatolog tarafından değerlendirilip en uygun tipte  lazer cihazı ile tedavi edilmelidir” dedi.

Vücut kıllarının lazer yöntemiyle ortadan kaldırılabilmesi için bölgeden bölgeye değişmekle birlikte 4-10 seansa ihtiyaç olduğunu aktaran Kadriye Çimen, “Yüz bölgesinde 8-10 seans, vücutta ise 5-6 seansta tatmin edici sonuçlar alabildiğimizi söyleyebiliriz. Ancak tedavide kişiden kişiye farklılıklar olabileceği unutulmamalıdır” diye konuştu.
Kadriye Çimen, lazer epilasyon yaptırılırken şunlara dikkat edilmesini istedi: “Lazer epilasyon yaptırırken, uygulamanın ne kadar ucuz olduğu değil, uygulanan merkezde uzman hekimin her zaman orada olup olmadığı, lazer epilasyon öncesi dermatolog tarafından kıl ve cilt tipinizin değerlendirilmesi, hijyen kurallarına ne kadar dikkat edildiği gibi konular çok önemlidir. Ayrıca kullanılan cihazın FDA onayı olup olmadığı da mutlaka öğrenilmelidir.”


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.