Lazer Epilasyon ve Ankara Botoks Uygulaması

Lazer Epilasyon ve Ankara Botoks Uygulaması

Epilasyon, vücutta bulunan istenmeyen tüylerin kalıcı veya uzun süreli olarak uzaklaştırılmasını sağlayan yöntemlerdir. Bu yöntemler kıl üreten kök hücrelerinin tahrip edilmesine dayanmaktadır.

                3 farklı çeşidi bulunmaktadır, bunlar: İğneli epilasyon, Fotoepilasyon ve Lazer Epilasyon'dur. İğneli epilasyon, Kıl köklerinin ince bir iğne ile birlikte elektrik enerjisi kullanılarak, tahrip edilmesi yöntemidir. Fotoepilasyon, Kıl köklerine yoğunlaştırılan ışık kaynaklarının uygulanmasıyla, kıl oluşumunu önlemeye dayanır. Lazer Epilasyon, Günümüzde cinsiyet fark etmeksizin herkes tarafından kullanmaktadır ve lazer kullanılarak kıl köklerinin tahrip edilmesi yöntemidir.

Lazer Epilasyon

                Çoğunlukla, yüz, koltuk altları, bacaklar ve bikini bölgesinde çıkan istenmeyen tüylerden kurtulmak için kullanılan lazer epilasyon yöntemi, son yıllarda sıklıkla başvurulan ve sonuçları gayet başarılı olan bir tedavi yöntemidir.
                istenmeyen tüylerin köklerinin lazer ışınlarıyla tahrip edilip yok edilmesine dayanmaktadır. Bu yöntemle sadece tüy kökü hedeflenir ve ciltte herhangi bir deformasyon meydana gelmez. Bu tedavi yöntemi ilk kez 1990’ların başında uygulanmaya başlamıştır. Gelişen teknolojiyle birlikte günümüzde çok daha ucuz, daha acısız ve ağrısız bir tedavi yöntemidir.

                 Lazer epilasyonda kullanılan tüm cihazlarda çalışma prensibi melanin pigmentinin hedef olarak seçilmesidir. Melanin  uyarıcı hormonlardan salgılanan bileşenler ile vücudumuzda deriye, saçlara, gözlere renk veren maddedir.  Melaninin fazla olduğu koyu ve kalın kıllarda lazer epilasyon başarı oranı yüksek olmakla birlikte, melanin oranı az olan açık renkli kıllarda başarı oranı düşüktür. Ten rengi koyu olan kişilerde cildin yüzeysel tabakasında yer alan melanin fazla olduğu için yan etki riski fazladır. Bu nedenle epilasyon amacıyla verilen enerji dağılacağından dolayı başarı oranı düşeri Kısaca bu tedavide başarı kılların koyu ve kalın, ten renginin ise açık olmasıyla doğru orantılıdır.

Lazer Epilasyon Çeşitleri Nelerdir?

-Alexandrite lazer: Açık renk cilt ve siyah tüyler de daha çok etkili bir lazer türüdür.

-Nd-yag lazer: Bu lazer her cilt rengine uygulanabilen bir lazer türüdür.

-Işık bazlı sistemler: Bunlar gerçek lazer epilasyon değil, sadece yoğunlaştırılmış ışık sistemleridir. Bu uygulama yeni bir ağda yöntemi olarak kabul edilmektedir ve geçicidir.

Lazer Epilasyon Uygulaması

                Lazer Epilasyon üç basamakta uygulanır. Lazer epilasyon uygulamasını işinin ehli kişiler tarafından yaptırmanızı tavsiye ediyoruz. dan Lazer Epilasyon hakkında bilgi alabilirsiniz. Epilasyon öncesinde uygulama yapılacak alan temizlenir ardından bu bölgede bulunan uzun kıllar kısaltılır ve jel sürülmesiyle uygulamasına başlanır. Lazer epilasyon ile verilen enerji nüfuz ettiği deriden geçerek tüy folikülünde bulunan pigment tarafından absorbe edilmekte ve tüy folikülleri etkisiz hale getirilmektedir. Yapılacağı bölgeye göre işlem birkaç dakikadan birkaç saate kadar sürerken, epilasyonun ardından bir birkaç sonra tüyler kendiliğinden dökülmektedir. 

                Lazer Epilasyon en sık genital bölge ve koltuk altında uygulanmaktadır. Bunlar dışında bacak, kol, göbek ve karın bölgesi, bel, sırt ve yüz lazer epilasyon uygulanan diğer bölgelerdir. 

Uygulama Süresi ne Kadar Sürer?

                Lazer epilasyonun uygulama süreci kişiden kişiye farklılık göstermekle birlikte, yaş, genetik, hormonal etkenler, kullanılan ilaçlar ve metabolik nitelikler gibi etkenler süreçte farklılık göstermektedir. Genellikle 5-6 seans süresinde kesin sonuç alınmakla birlikte seanslar uygulama yapılan bölgelere göre değişmektedir.

Lazer Epilasyon Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler?

                Uygulama sonrası kızarıklık birkaç saate gerilemeye başlar. Hassas ciltlerde nemlendirici kullanılabilir. Uygulama sonrasında 1 veya 2 hafta içerisinde güneşlenmek önerilmez.  Nadiren işlem sonrasında su toplama ve kabuklanma görülebilir. Bu etkiler birkaç gün ile bir hafta arasında geçmektedir.

BOTOKS

Clostridium botulinum isimli bakteriden elde edilen   tıbbi bir proteindir. Tıp alanında ilk defa şaşılığın tedavisin de kullanılmıştır. Tedavi sürecinde göz çevresinde bulunan kırışıklıkların azaldığının fark edilmesiyle kozmetik alanında kullanımı da başlamıştır.

Botoks Kullanım Alanları

                Botoks çoğunlukla mimik kaslarının hareketine bağlı olarak ortaya çıkan;

-Alın bölgesindeki yatay çizgi tedavisinde

-2 kaş arasında bulunan ve çatık kaş görünümüne yol açan çizgilerde

-Kaş yanlarının yukarı kaldırılmasında

-Göz kenarlarındaki kazayağı çizgilerinde

-Göz kapağın altındaki çizgiler ile kısık göz şikâyetlerin de

-Burun ucunun kaldırılmasında

-Üst ve alt dudakta oluşan dikey çizgilerde

-Dudak köşelerinin yukarıya kaldırılması

Gibi işlemlerde kullanılmaktadır.

Botoks Nasıl Uygulanır

                Ankara Botoks gibi birçok şehrimizde, muayenehane koşullarında gerçekleştirilen bir operasyondur. Operasyon öncesi enjeksiyon yapılacak alana lokal anestezik bir krem sürülür. Sonrasında daha önce sulandırılarak hazır hale getirilmiş Ankara Botoks, ince uçlu hassas enjektörler kullanılarak yüzün farklı bölgelerine, hastanın ihtiyacına göre belirlenen dozlarda zerk edilir.  Genel olarak 10-15 dakikalık bir işlemdir. Uygulama sonrasında enjeksiyon alanlarına soğuk uygulaması yapılır. İşlem sonrasında enjeksiyon noktalarında geçici olarak hafif kızarıklık ve morarma oluşabilmektedir.

                Uygulama sonrası günlük rutininize hemen devam edilmektesiniz, ayrıca herhangi bir yaş sorunu bulunmayan yöntemi 18 yaş üstü herkes kullanabilmektedir.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.