Kuzey Kore’yi Zora Sokacak Belgesel: "Onlar İzlerken"

Kuzey Kore’yi Zora Sokacak Belgesel: "Onlar İzlerken"

Square Eyed Pictures adlı bir film şirketinin, Kuzey Kore’deki sorunlarını içeren bir belgesel çekmeye başladığı bildirildi.İngiltere merkezli Square Eyed Pictures adlı bir film şirketi, "Onlar İzlerken" adında belgesel çekimine başladıklarını...

Square Eyed Pictures adlı bir film şirketinin, Kuzey Kore’deki sorunlarını içeren bir belgesel çekmeye başladığı bildirildi.

İngiltere merkezli Square Eyed Pictures adlı bir film şirketi, "Onlar İzlerken" adında belgesel çekimine başladıklarını duyurdu. Belgeselde, Kuzey Kore’deki rejimin yıkıldığı farz edilerek, vatandaşların rejim yıkılmadan önceki yaşadığı acılar anlatılacak.

Belgeselin politik olduğunu kabul eden şirket yetkilileri, filmin insan haklarını destekleme amacı taşıdığını belirtti. Filmin yönetmenliğini üstlenen Jack Smith, Kuzey Kore’de yaşanan olaylara dünya kamuoyunun dikkatini çekmek istediklerini ifade etti.

Söz konusu belgesel, Kuzey Koreli mülteci Park Yeon-mi’ni merkeze alarak kurgulanacak. Ayrıca, belgeselde Park’ın mülakatları ve Kuzey Kore mültecilerinden elde edilen arşiv görüntüleri kullanılacak. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.