Kütüphane Haftası   25 Mart’ta başlıyor

Kütüphane Haftası 25 Mart’ta başlıyor

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, bu yıl 60’ıncısı düzenlenecek olan Kütüphane Haftası’nın 25-31 Mart tarihleri arasında gerçekleşeceğini açıkladı.

Kütüphane Haftası nedeniyle yazılı açıklama yapan Abdüssettar Yarar, etkinliklerde ana temanın ‘Yapay Zeka Temelli Akıllı Kütüphaneler’ olarak belirlendiğini açıkladı.

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, yapay zekâ araçlarıyla oluşturulan resim sergileri, okur yazar buluşmaları, konferanslar, film ve çizgi film gösterileri, atölye çalışmaları, masal draması ve müzik programı gibi programların Kütüphane Haftası’nda gerçekleşeceğini söyledi.

YAPAY ZEKA ARAÇLARI OLUŞTURULACAK

Yarar, Kütüphane Haftası’nın her yıl Mart ayının son pazartesi günü başladığını kaydetti. Abdülssettar Yarar, “60’ıncı Kütüphane Haftası'nın ana teması ’Yapay Zekâ Temelli Akıllı Kütüphaneler’ olarak belirlenmiştir. Müdürlüğümüzce hazırlanan kutlama programı İl Halk Kütüphanesinde 25 Mart Pazartesi günü saat 10.00'da açılış programı ile başlayacak ve ilimiz dahilindeki tüm kütüphanelerde etkinliklerle hafta boyunca devam edecektir. Kütüphane Haftası etkinlik programlarına katkı sağlayan Konya Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Selçuklu Belediyesi ve bizlerle iş birliğini esirgemeyen diğer kamu kurum ve kuruluşlarımıza ve etkinliklerde bizlerle birlikte olan saygıdeğer tüm katılımcılara teşekkür ederiz” diye konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.