Kutlu Doğum Programında Duygu Dolu Anlar

Kutlu Doğum Programında Duygu Dolu Anlar

Eyüp Belediyesi Simurg Yeşilpınar Bilgi Evi öğrencilerinin düzenlediği ’Kutlu Doğum Haftası’ programında salonda bulunanlar duygu dolu anlar yaşadı. Programı izleyen vatandaşlar Peygamber Efendimiz’i...

Eyüp Belediyesi Simurg Yeşilpınar Bilgi Evi öğrencilerinin düzenlediği ’Kutlu Doğum Haftası’ programında salonda bulunanlar duygu dolu anlar yaşadı. Programı izleyen vatandaşlar Peygamber Efendimiz’i anlatan şiir, ilahi ve tiyatro gösterilerinde gözyaşlarını tutamazken, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, "Burada gerçekten çok güzel bir ortam gördüm, pırıl pırıl yavrularımızı gördüm. Ufukları genişlemiş, gözlerinde heyecan var. Bizim görmek istediğimiz tablo bu" dedi.

Yeşilpınar Bilgi Evi öğrencilerinin hazırladığı program, Eyüp Kültür Sanat Merkezi Tiyatro Salonu’nda gerçekleşti. Programa Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Simurg öğrencileri velileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Salon girişinde öğrenciler, Başkan Aydın ve misafirlere gül, gül suyu ile lokum ikram etti.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program Yeşilpınar Bilgi Evi öğrencilerden oluşan ilahi grubunun seslendirdiği, Peygamber Efendimiz’i anlatan ilahilerle devam etti. Kutlu Doğum Haftası’yla ilgili düzenlenen kompozisyon yarışmasında birinci olan Zeynep Senay Sönmez, yazdığı kompozisyonu okudu. Daha sonra ise program tiyatro gösterileri ve ’40 Yaşındasın’ şiiri ile devam etti. Öğrencilerin içtenlikle hazırlayıp sunduğu programda, salonda bulunan misafirler gözyaşlarını tutamadı. Gösteri sonunda ise öğrenciler ayakta alkışlandı.

Programda sahneye gelen Belediye Başkanı Aydın, salonda gerçekten çok güzel bir ortam, pırıl pırıl çocukları ve gençleri gördüğünü ifade ederek, "Ufukları genişlemiş, gözlerinde heyecan var. Bizim görmek istediğimiz tablo bu. Bizim çocuklarımız, gençlerimiz her şeyin en iyisine layık. Eyüp’te yaşayan herkes, Eyüplü olmanın bilinciyle yaşasın, büyüsün, Eyüplü olmanın ayrıcalığını ve avantajını yaşasın istiyoruz. Onun için belediye olarak elimizden gelen tüm gayretlerimizi ortaya koymaya çalışıyoruz. Her şeyimiz, geleceğimiz olan gençlerimiz, çocuklarımız için. Çok güzel, bereketli tohumlar atılıyor. Yarınlarımızı emanet edeceğimiz yavrularımız sizlere, çevresine, ümmete hayırlı birer fert olarak yetişecekler. Şahsiyetleriyle, kendilerine olan güvenleriyle, atalarına, geçmişine olan gururlarıyla büyüyecekler. Geleceğe emin adımlarla yürüyecekler, bizlerin yerlerini alacaklar ve toplumumuzu her daim ileriye götürecekler. Örnek olacak şahsiyetler olacaklar. Bunları gördükçe ’ne kadar güzel işler yapıyoruz’ diye mutlu oluyorum. Bu eserler hepimizin. Lütfen sizler de bu eserlerimize, çalışmalarımıza sahip çıkın. Hep beraber daha güzel günlere ilerleyelim" şeklinde konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.