Kuşu Halkı Oy Kullanmak İçin Sandığa Gitmedi

Kuşu Halkı Oy Kullanmak İçin Sandığa Gitmedi

Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Kuşu köyünde halk muhtar seçimi için oy kullanmaya gitmedi. 2011 yılındaki Simav depreminin ardından belde statüsünden alınarak köy statüsüne dönüştürülen köy, 30 Mart seçimlerinde oy kullanmayarak...

Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Kuşu köyünde halk muhtar seçimi için oy kullanmaya gitmedi.

2011 yılındaki Simav depreminin ardından belde statüsünden alınarak köy statüsüne dönüştürülen köy, 30 Mart seçimlerinde oy kullanmayarak demokratik tepkilerini göstermişti. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından 1 Haziran olarak seçim günü belirlenmesinin ardından Kuşu köyü halkı tepkilerini sürdürerek oy kullanmadı.

Sabah 08.00'da başlayan oy kullanımına katılım olmadığını belirten Tevfik Gündoğdu (30) AK Parti tarafından sandık görevlisi olarak bulunduğunu belirterek "Halk demokratik tepkisini göstermek için oy kullanmaya gelmiyor. Belediye tüzel kişiliğimizin elimizden alınması ve hizmet verilememesi nedendir. Yaklaşık 3 aydır burada görev yapmakta ama çöp toplamaktan başka bir hizmet göremedik." dedi.

Köy statüsüne geçen Kuşu’nun muhtarlıkla yönetilmeyeceğini belirten Ender Bayram, “Belediyelik gitti. Bir muhtarın burayı idare etme gibi bir lütfu yok. Sanmıyorum Kuşu’yu bir muhtar yönetsin. Seçmelerin oy kullanmama sebebi 2011 yılındaki depremde belediyeliğimizin gitmesini hazmetmeyenler demokratik tepkisini sürdürüyor.” ifadesini kullandı.

Simav Kaymakamlığı tarafından 3 Nisan itibariyle muhtar vekilliğine atanan Feridun Aktay, “30 Mart’tan sonraki seçimlerde 3 Nisan itibariyle Kaymakamlık tarafından muhtar vekili olarak görevlendirildim bugün bina sorumlusu olarak görev yapıyorum. Bundan sonraki süreçte ne olur bilmiyorum." şeklinde konuştu.

Belde statüsünün gitmesine demokratik bir tepki gösterdiklerini belirten Lütfü Aktaş, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de oy kullanmayacaklarını belirterek “1950 doğumluyum. Belediye kurulduğunda ben 2 yaşındaymışım. Belediyenin kurulduğunu hatırlayamıyorum ama muhtarlık seçimine gitmedik. Kuşu halkı olarak da Cumhurbaşkanlığı seçimine de gitmemeye kararlıyız ve hükümete bir yerde küskünüz. Adnan Menderes imzası ile bize verilen hakkı Sayın Başbakanımızın imzası ile bizden aldılar.” diye konuştu.

İzmir’de yaşayan Kuşulular Derneği Başkanı Hikmet Kaya ise destek amacı ile köye geldiklerini söyledi. Kaya, "Kuşulular olarak beldemizde oy kullanmamalarına destek olarak buraya geldik. 2011 yılında deprem mağduru olduğumuz için buradaki halkımız demokratik tepkisini oy kullanmamakla gösteriyor. Biz de bu tepkiye İzmir’den destek veriyoruz.” dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.